Mariken Balk

Portretfoto Mariken Balk
Het is echt een 'ons kent ons' gevoel en dat vind ik heel leuk.
Naam
Mariken Balk
Opleiding
Bestuurskunde
Startdatum studie

Student Mariken Balk volgt de bacheloropleiding Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit.

Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?

Ik vond de sfeer op de Radboud Universiteit heel fijn omdat het kleinschalig is en de hele campus op één plek is. Daardoor ben je met alle studenten op één plek en is het ook makkelijker nieuwe mensen van andere faculteiten te leren kennen. Verder was mijn opleiding als beste gekozen van het land en was het dicht bij mijn ouders.

Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit? Hoe werd je daarin begeleid in je studie?

Ik vond deze begeleiding daarin heel fijn. We kregen in ons eerste jaar een mentor toegewezen aan wie we alles konden vragen en die ook aan ons vroeg hoe we het vonden. Zeker in het eerste blok was de overgang van middelbare school naar universiteit nog heel klein. Ik denk dat ze deze overgang steeds groter maakten door de blokken heen en je zo steeds meer uitdagingen op je pad kreeg. Het is heel fijn dat dit stap voor stap ging.

Wat spreekt je aan in de bachelor en waarom? Wat vind je het meest uitdagend aan de studie?

In mijn bachelor bestuurskunde sprak mij het meest aan dat er aan alle vlakken evenveel aandacht werd gegeven. Op andere universiteiten werd vaak één vlak er uit gelicht, zoals bijvoorbeeld Economie of Sociologie. In Nijmegen waren alle aspecten van Bestuurskunde even belangrijk en dat vond ik fijn. In Bestuurskunde spreekt mij aan dat het heel breed is en het eigenlijk een samenvoeging is van allerlei vakterreinen: Sociologie, Geschiedenis, Bedrijfskunde. Zo heb je naast het zakelijke van Bedrijfskunde ook nog het 'culturele' van Sociologie en Geschiedenis. Dat vond ik heel leuk. Het meest uitdagend vond ik de projecten waarbij je echt in het diepe wordt gegooid en het moeilijk te weten was wat docenten van je verwachtten.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten/onderzoekers.

De docenten zijn altijd bereid om te helpen en het helpt daarbij ook dat het een kleine opleiding is en de docenten dus genoeg tijd voor iedere docent hebben. De sfeer is leuk, bestuurskunde studenten zijn over het algemeen sociale dieren waardoor het een leuke groep mensen is.

Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?

Na mijn studie wil ik een master gaan volgen in Rotterdam en een traineeship gaan doen bij een overheids- of semi-overheidsbedrijf.

Ben je betrokken bij de studievereniging? Zo ja, op welke manier?

Ik nam vooral in mijn eerste jaar aan veel activiteiten van mijn studievereniging deel. Zeker de feesten en de activiteiten zoals beachvolleybal of diner-rouler.

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Ik vind de sfeer in Nijmegen leuk, dat je ook veel natuur in Nijmegen hebt zoals de Waal en dat het klein is, maar niet te klein. Het is echt een 'ons kent ons' gevoel en dat vind ik heel leuk.

Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol en waarom?

De meeloopdag vond ik super nuttig, omdat je dan echt alles kan vragen aan de studenten en je zo echt komt te weten hoe de opleiding is.

Wat voor advies/welke tips zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?

Bezoek veel Meeloopdagen met echte studenten bij echte colleges!