Waarom de studie Bestuurskunde in Nijmegen?

In onze maatschappij spelen grote maatschappelijke vraagstukken: klimaatverandering, de groeiende armoedekloof, toenemende digitalisering en de energietransitie. Die vragen dringen om beleidsmakers en deskundige bestuurders die van aanpakken weten. En professionals die vanuit verschillende perspectieven naar een maatschappelijk vraagstuk kunnen kijken: die de taal spreken van de experts uit de praktijk en tegelijkertijd oog hebben voor kwetsbare groepen burgers. Bestuurskunde is een veelzijdige studie, waarin je leert meewerken aan oplossingen voor een betere wereld van morgen.

Studie met veel kanten

Jij wilt de wereld beter maken. Dat is super. Wij leren je om maatschappelijke en bestuurlijke vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. Breder denken, dieper graven. Waar hangen ze mee samen? Wat speelt er nog meer? Wat werkt en wat niet? (En: waarom?) We leren je hoe je deze vraagstukken analyseert, je leert hoe je ze onderzoekt en je krijgt de professionele vaardigheden om problemen op te lossen én te voorkomen.

Kleinschalige opzet

Elk jaar beginnen er ongeveer 90 nieuwe studenten aan de studie Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit. Daarmee zijn we – zeker in vergelijking met sommige andere universiteiten – een kleinschalige studie. Het voordeel is dat je je medestudenten en docenten snel leert kennen. En zij jou. Dat vinden we belangrijk: het maakt colleges en werkgroepen leuker én interessanter.

Inhoudelijke én persoonlijke ontwikkeling

Je hele studie lang leer je alles over het vakgebied, maar ook over jezelf. Je krijgt bij Bestuurskunde in Nijmegen intensieve begeleiding. Professionele en persoonlijke ontwikkeling lopen als een rode draad door (werk)colleges, cursussen en opdrachten. Door de keuzeruimte binnen het studieprogramma krijg je de mogelijkheid je eigen interesses te volgen en je verder te specialiseren.

Veelzijdig en concreet

Nijmegen biedt jou de perfecte omgeving voor een studie Bestuurskunde. Veel bestuurlijke vraagstukken op het gebied van grootstedelijke problematiek, natuur en cultuur vind je in en om de stad terug. En die zie je waar mogelijk in de studie terug. Je maakt kennis met de praktijk, bezoekt gemeenten, kijkt rond in wijken en gaat in gesprek met inspirerende gastsprekers. Veelzijdig en concreet!

Snel aan de slag

Als student Bestuurskunde uit Nijmegen vind je normaal gesproken snel een baan na het afstuderen. Bijvoorbeeld als beleidsmaker, adviseur of manager bij overheidsorganisaties, het bedrijfsleven of non-profitorganisaties. De wereld wacht op jouw talent!

Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?

Waarom Radboud Universiteit

Faculteit der Managementwetenschappen

Bij de Faculteit der Managementwetenschappen hebben we een helder doel voor ogen: door hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek en onderwijs stellen we studenten in staat om hun rol te gaan spelen in transformaties naar een duurzame samenleving. Met ruim 5.000 nieuwsgierige studenten en meer dan 500 toegewijde medewerkers vormen we een dynamische gemeenschap. Lees meer over het verhaal van de faculteit en over missie, visie en hoofdthema’s.