Waarom de studie Bestuurskunde in Nijmegen?

Ben jij geïnteresseerd in maatschappelijke uitdagingen en hoe we deze kunnen aanpakken? Als student Bestuurskunde leer je kritisch na te denken over beleidskeuzes rondom actuele thema’s. Leer de wereld om je heen anders zien en ontdek Bestuurskunde!

Elk jaar beginnen er ongeveer 100 nieuwe studenten aan Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit. Dit maakt dat er ruimte is voor kleinschalig onderwijs; je leert snel je docenten en medestudenten kennen en zij jou en er is veel aandacht voor studentbegeleiding.

Binnen Bestuurskunde in Nijmegen is er veel aandacht voor goede onderzoeksvaardigheden en kritische reflectie. Je kijkt niet alleen naar hoe je beleid maakt en hoe je kunt bijdragen aan de aanpak van maatschappelijke uitdagingen, maar ook naar keuzes die in het maken van beleid zijn gemaakt. Wat hebben deze keuzes voor gevolg gehad? En wat heeft er gewerkt en wat niet?

Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?

Waarom Radboud Universiteit