Wat kun je ermee?

Arbeidsmarktperspectief

Na het afronden van je studie gaat er een wereld voor je open. De kans op een baan is groot, want bestuurskundigen uit Nijmegen zijn breed inzetbaar. Sommige bestuurskundigen uit Nijmegen gaan voor de overheid of een non-profitorganisatie werken. Andere alumni komen terecht in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld bij een onderzoeks- of adviesbureau. Waar je ook belandt, je zult zien dat je nog dagelijks van jouw veelzijdige studie profiteert.

Mogelijke beroepen

  • Ministeries, provincies en gemeenten
  • Adviesbureaus zoals Twynstra Gudde en Berenschot
  • De Nationale Ombudsman
  • De AIVD
  • De Algemene Rekenkamer
  • Brussel (EU)

Je arbeidsmarktperspectieven hangen van de gekozen master af

Je arbeidsmarktperspectieven hangen van de gekozen master af. Er zijn maar weinig mensen die gaan werken met een bachelordiploma op zak: 91% van de bestuurskundestudenten gaat verder met een masteropleiding (bron: 1 Cijfer HO, DUO). De richting van jouw vervolgtraject (uiteraard gecombineerd met je kwaliteiten) bepaalt vervolgens hoe lang het gemiddeld duurt voordat je een baan vindt, welke functie je gaat vervullen en hoeveel je ongeveer gaat verdienen. Je kunt verschillende masterspecialisaties kiezen na een bachelor Bestuurskunde.

Door naar een master:

Na het behalen van je bachelor kun je de arbeidsmarkt op, maar de meeste studenten kiezen na hun bachelor voor een master. Het behalen van een master biedt je verschillende voordelen. Eén daarvan is dat je doorgroeimogelijkheden groter zijn. Met een bachelordiploma Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit kun je doorstromen naar de volgende masterspecialisaties:

 

Arbeidsmarktoriëntatie: maak werk van je studie!

Om je tijdig voor te bereiden op het vinden van een baan biedt de Radboud Universiteit verschillende vormen van arbeidsmarktoriëntatie, zodat je je tijdens je studie al kunt voorbereiden op jouw toekomst.

Zo beschikt de faculteit over een Career Service, waar je terecht kunt voor vragen over en hulp bij arbeidsmarktoriëntatie. Zij bieden onder andere loopbaanadviesgesprekken en vaardigheidstrainingen aan. Je kunt ook bij hen terecht als je een aantal maanden praktijkervaring wilt opdoen door stage te lopen bij een bedrijf of overheidsorganisatie. Voor veel studenten is dit een goede opstap naar hun eerste baan.