EOS gebouw

BachelorBestuurskunde

Klimaat. Woningmarkt. Armoede. Met Bestuurskunde leer je kritisch kijken en analyseren: wat is de rol van beleid, bestuur en organisatie in dit soort vraagstukken? En je leert hoe het anders kan, zodat jij écht impact hebt in de wereld van morgen.

Direct naar

Iets voor jou?

  • We volgen actuele maatschappelijke ontwikkelingen op de voet (en dat vind je razend interessant).
  • Er is veel verbinding met de praktijk: waarom werken sommige beleidskeuzes wel en andere niet?
  • De studie heeft een kleinschalige en toegankelijke opzet met betrokken docenten. Je wordt gezien, gekend én uitgedaagd.
  • Je krijgt uitstekende begeleiding bij je eigen professionele ontwikkeling.
  • Er is veel aandacht voor onderzoek en analytisch denken. Je leert de vaardigheden om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Ik wil studenten echt adviseren om op hun gevoel af te gaan bij het kiezen van een opleiding! Kies vooral een studie die JOU interessant en leuk lijkt!
portretfoto Elly André
Elly André Student Het verhaal van Elly
Kennismaken

Wat ga je leren?

De bacheloropleiding Bestuurskunde duurt drie jaar. In het eerste jaar staat de basis centraal: je maakt kennis met de sleutelbegrippen bestuur, beleid en organisatie. Want dat is waar verandering begint. In het tweede jaar volgt verbreding en verdieping. In jaar drie werk je aan je persoonlijke profiel met vrije studieruimte en je bachelorthesis in aanloop naar je master.

 

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Na het volgen van de master Bestuurskunde en het afronden van je studie, gaat er een wereld voor je open. De kans op een baan is groot, want bestuurskundigen uit Nijmegen zijn breed inzetbaar. Sommige bestuurskundigen uit Nijmegen gaan voor de overheid of een overheidsorganisatie werken. Andere alumni komen terecht bij een onderzoeks- of adviesbureau. Waar je ook belandt, je zult zien dat je nog dagelijks van jouw veelzijdige studie profiteert.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld