EOS gebouw

BachelorBestuurskunde

Klimaat. Woningmarkt. Armoede. Met Bestuurskunde leer je maatschappelijke vraagstukken kritisch bekijken en analyseren: wat is de rol van beleid, bestuur en organisatie in dit soort vraagstukken? En je leert hoe het anders kan, zodat jij écht impact hebt in de wereld van morgen.

Direct naar

Iets voor jou?

  • We volgen actuele maatschappelijke ontwikkelingen op de voet (en dat vind je razend interessant).
  • Er is veel verbinding met de praktijk: waarom werken sommige beleidskeuzes wel en andere niet?
  • De studie heeft een kleinschalige en toegankelijke opzet met betrokken docenten. Je wordt gezien, gekend én uitgedaagd.
  • Je krijgt uitstekende begeleiding bij je eigen professionele ontwikkeling.
  • Er is veel aandacht voor onderzoek en analytisch denken. Je leert de vaardigheden om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Bepaalde vakgebieden, richtingen en opleidingen wegstrepen kan erg helpen met het beslissen welke richting je wel op wilt gaan.
Student Benthe Booiman
Benthe Booiman Student Het verhaal van Benthe
Kennismaken

Wat ga je leren?

De bacheloropleiding Bestuurskunde duurt drie jaar. In het eerste jaar staat de basis centraal: je maakt kennis met de sleutelbegrippen bestuur, beleid en organisatie. Want dat is waar verandering begint. In het tweede jaar volgt verbreding en verdieping. In jaar drie krijg je de ruimte om je eigen interesses te volgen aan de hand van keuzevakken, zo kies je zelf de richting die bij jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling past.

 

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Na het afronden van je studie gaat er een wereld voor je open. De kans op een baan is groot, want bestuurskundigen uit Nijmegen zijn breed inzetbaar. Sommige bestuurskundigen uit Nijmegen gaan voor de overheid of een non-profitorganisatie werken. Andere alumni komen terecht in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld bij een onderzoeks- of adviesbureau. Waar je ook belandt, je zult zien dat je nog dagelijks van jouw veelzijdige studie profiteert.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld