Hayal Cantürk

Hayal Cantürk
Er is hier ruimte om grapjes te maken en de sfeer hoeft niet altijd formeel te zijn.
Naam
Hayal Cantürk
Opleiding
Biologie
Vooropleiding
Gymnasium op Dominicus College

Hayal Cantürk is een eerstejaars student van de bachelor Biology aan de Radboud Universiteit.

Waarom heb je gekozen voor de Radboud Universiteit?

Ik heb gekozen voor de Radboud Universiteit omdat het dichtbij mijn huis was, dus ik kon bij mijn ouders blijven wonen. Daarnaast kwam het over als een leuke school met aardige en gastvrije mensen.

Hoe was de overgang van de middelbare school naar de universiteit voor jou?

Om eerlijk te zijn, was de overgang van de middelbare school naar de universiteit een stuk makkelijker dan verwacht. In 5 en 6 vwo wordt er al van je verwacht dat je zelfstandig kan werken, en dit veranderde niet op de universiteit. Als je het lastig vindt om alles bij te houden, kan je altijd naar de studieadviseur gaan. Maar voor de meeste mensen is dat niet nodig.

Wat vind je leuk aan de opleiding Biology en waarom?

De bacheloropleiding begint breed, zodat je genoeg tijd hebt om te ontdekken welke tak van biologie je het leukst vindt. Later in de opleiding wordt het steeds specialistischer. Dat is heel fijn, zeker als je niet vanaf het begin van je studie al weet welke kant je op wil gaan. De studie kan hierdoor wel uitdagend zijn, omdat je met veel verschillende takken tegelijktijdig bezig bent, wat moeilijk kan zijn.

Wat vind je van de sfeer in colleges?

De sfeer tussen studenten en docenten is netjes, maar nog wel informeel. Dit is fijn, want hierdoor is er ruimte om soms grapjes te maken en is het niet altijd heel streng.

Wat zijn je plannen voor na je bachelorstudie?

Nadat ik mijn diploma heb ontvangen, wil ik door met een masteropleiding. Op die manier kan ik in één keer door.

Ben je betrokken bij de studievereniging van je opleiding?

Ik ben niet betrokken bij de studievereniging, wat een persoonlijke keuze is geweest. Ik hou niet zo van feesten en drinken. De studievereniging organiseert ook andere activiteiten, maar ik denk niet dat ik daar veel uit kan halen. Er zijn genoeg andere manier om gezelligheid te vinden buiten de studievereniging, en dat werkt goed voor mij.

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Ik ben hier geboren en getogen! Het is een sociale stad met veel jonge mensen en plekken om elkaar te ontmoeten. Het is een historische stad en het is erg interessant om daar meer over te leren.

Welke voorlichtingsactiviteiten heb je bijgewoond op de campus voordat je je hebt aangemeld voor je studie?

Ik heb de open dagen bezocht en ik heb oudere studenten gevraagd wat hun ervaringen zijn. Dat was erg nuttig en het geef me een goed beeld van wat ik kon verwachten.

Wat is jouw advies voor het maken van een studiekeuze?

Vind een balans tussen jouw interesses en kwaliteiten. Kies een studie die je interessant vindt, maar wat ook iets is waar je goed in bent. Zo wordt het niet te moeilijk.