Utku Zeki Ortal

Utku Zeki Ortal
Er waren altijd student-assistenten die mij konden helpen met mijn planning.
Naam
Utku Zeki Ortal
Opleiding
Biologie
Land van vorige opleiding
Turkije
Startdatum studie
Vooropleiding
Tev Inanc Turkes High School For Gifted Students

Utku Zeki Ortal is een bachelorstudent van Biology op de Radboud Universiteit. In het tweede jaar van zijn studie schreef Utku een testimonial over de studie en sfeer in Nijmegen.

Waarom heb je gekozen voor de Radboud Universiteit?

Ik had interesse in een carrière in neurowetenschappen, en het Donders instituut was een grote factor in mijn keuze om aan de Radboud Universiteit te studeren.

Hoe was de overgang van de middelbare school naar de universiteit voor jou?

De overgang was makkelijker voor mij, mede door de portfoliovakken in de studie. Daarnaast waren er altijd student-assistenten die mij konden helpen met mijn planning.

Wat vind je leuk aan de opleiding Biology en waarom?

Ik vind het erg leuk dat ik in de eerste helft van de opleiding kennis heb gemaakt met een breed scala aan onderwerpen, zodat ik daarna de vakken kon kiezen waar ik echt interesse in had en me daar op kan focussen.

Wat vind je van de sfeer in colleges?

Mijn eerste jaar van de studie begon helaas tijdens corona, dus er was minder interactie tussen docenten en studenten dan ik gehoopt had. Maar de studievereniging had activiteiten die ik elke week bij kon wonen om nieuwe mensen te ontmoeten, waardoor dingen iets normaler voelde.

Wat zijn je plannen voor na je bachelorstudie?

Ik ben van plan om een pauze van 1 of 2 jaar te nemen, en daarna door te gaan met een masteropleiding in Neurowetenschappen.

Ben je betrokken bij de studievereniging van je opleiding?

Ik ben lid bij de studievereniging. Daarnaast ben ik lid van de Opleidingscommissie (OLC) voor Biowetenschappen.

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Het is een kleine stad waar alles dichtbij is. Het is makkelijk te bereiken en als ik ergens anders heen wil, ben ik daar meestal binnen 1 of 2 uur met de trein.

Welke voorlichtingsactiviteiten heb je bijgewoond op de campus voordat je je hebt aangemeld voor je studie?

Ik heb niet de kans gehad om van te voren naar de campus te komen.

Wat is jouw advies voor het maken van een studiekeuze?

Mijn belangrijkste advies is om een opleiding te vinden die veel bespreekt. Het is moeilijk om te beslissen wat je echt wil doen als je begint met studeren, en een breed scala te hebben om uit te kiezen helpt echt.