Ben je een huidige student? Bekijk dan de studiegids voor het programma van het huidige studiejaar.

Studieprogramma bachelor Biology jaar 3

Studiejaar
3

In het derde jaar ga je verder met de door jou gekozen leerrichting. In het eerste semester heb je de kans om naar het buitenland te gaan of vakken te volgen aan een andere universiteit. De laatste periode besteed je volledig aan een stage binnen een onderzoeksafdeling.

Over dit studieprogramma

Het cursusoverzicht is een indicatie van het studieprogramma van het academiejaar 2023-2024. Ben je een huidige student, raadpleeg dan de online studiegids voor jouw cursusoverzicht.

STUDIEGIDS

Totaal EC
60 EC
Verplichte cursussen
P1
P2
P3
P4
  1. P3

Je begint met het bachelorvak 'personal and professional development' tijdens het begin van je eerste jaar. Je rondt het af tijdens de laatste periode in het derde jaar. 

Keuzecursussen
P1
P2
P3
P4
Learning trajectory
  1. P1
  2. P2
  3. P3
Electives
  1. P1
  2. P2
  3. P3

Minors

Omdat onderzoek steeds meer multidisciplinair wordt, is het logisch om een minor te doen tijdens je bacheloropleiding. Een minor is een samenhangend pakket keuzevakken van 15-30 EC waarmee je je kennis kan verbreden of je kan voorbereiden op een bepaalde master. Door een minor te doen, vul je op een gestructureerde manier de keuzeruimte in je programma. Je minor zal worden vermeld op je diplomasupplement. 

In het tweede en derde jaar van je studie kan je kiezen voor een minor. Naast de leerlijnen kan je kiezen voor een minor om te kennis binnen de biologie te verdiepen. Maar je kan ook kiezen voor een minor in een ander vakgebied, zoals informatica of bedrijfskunde. Bekijk de minorgids voor meer informatie. 

Overweeg je om je lesbevoegdheid te halen? 

Overweeg je om na je studie les te gaan geven op een middelbare school? Dan kan je in het tweede of derde jaar een educatieve minor van zes maanden (30 EC) volgen die een stage bevat. Samen met je bachelordiploma geeft je dit een beperkte tweedegraads lesbevoegdheid voor het voortgezet onderwijs, waardoor je les mag geven op middelbare scholen (vmbo-t, en de eerste drie jaar van havo en vwo). Het biedt je ook de kans om tijdens je masteropleiding geld te verdienen door les te geven op middelbare scholen. 

De educatieve minor bereidt je voor op een carrière in het onderwijs. Maar het biedt meer dan dat. Je leert vaardigheden die je ook buiten de klas toe kan passen, zoals leiderschap, presentaties geven, planning, feedback geven en ontvangen, en effectief communiceren. Kortom, de educatieve minor is een waardevolle investering in je persoonlijke ontwikkeling. 

Als je overweegt om de master Educatie in de Bètawetenschappen te volgen, heb je door de educatieve minor vrijstelling van een gedeelte van de opleiding. Neem contact op met de studieadviseur voor meer informatie. 

Stages
P1
P2
P3
P4

In de laatste fase van de studie doe je een stage binnen een onderzoeksafdeling. Neem contact op met een van de stagecoördinatoren als je hulp nodig hebt bij het vinden van een stage.

Specialisaties