BMW
Topopleiding universiteiten Keuzegids 2022

BachelorBiomedische Wetenschappen

Gezondheidszorg is meer dan patiënten genezen. Biomedici willen ziektes begrijpen want pas dan kun je beter behandelen of voorkomen. Je bestudeert ziektes van molecuul tot populatie. Met jouw nieuwsgierigheid kun je de gezondheidszorg verbeteren.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Uniek is dat je de eerste anderhalf jaar grotendeels gezamenlijk met geneeskunde volgt met een breed perspectief, van molecuul tot populatie en een uitstekende natuurwetenschappelijke basis.
  • Je voert zelf de regie over het behalen van je leerdoelen. Daarbij krijg je hulp van je eigen coach.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Er valt altijd wel weer iets nieuws te leren en onderzoeken in het medische werkveld
Portretfoto Lotte Kleimeier
Lotte Kleimeier Student Master Biomedical Sciences (Radboud Universiteit) & student-onderzoeker kindergeneeskunde Het verhaal van Lotte
Kennismaken

Wat ga je leren?

Vanaf het begin van je studie ga je aan de slag met echte problemen van patiënten, en je bedenkt oplossingen om de gezondheidszorg te verbeteren. Je werkt meestal samen met studenten geneeskunde als je de stof bestudeert. Zo ervaar je meteen hoe het is om samen te werken met de verschillende beroepsgroepen in de gezondheidszorg en pas je de geleerde theorie direct toe in de praktijk. Biomedische Wetenschappen is een Nederlandstalige opleiding en alleen in voltijd te volgen.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Bijna elke biomedisch wetenschapper gaat na de bachelor door met een masteropleiding, meestal de doorstroommaster Biomedical sciences. Wat je later kunt doen hangt af van de keuzes die je maakt in deze master. Je kunt onderzoeker worden in een laboratorium of bedrijf, onderzoeker bij een onderzoeksinstituut als RIVM, maar ook onderzoek doen dat uitmondt in een promotie (PhD).

De richting van jouw vervolgtraject (uiteraard gecombineerd met je kwaliteiten) bepaalt hoe lang het gemiddeld duurt voor je een baan vindt, welke functie je gaat vervullen en hoeveel je ongeveer gaat verdienen. 

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld