
BachelorBiomedische Wetenschappen
Gezondheidszorg is meer dan patiënten genezen. Biomedici willen ziektes begrijpen want pas dan kun je beter behandelen of voorkomen. Je bestudeert ziektes van molecuul tot populatie. Met jouw nieuwsgierigheid kun je de gezondheidszorg verbeteren.
Iets voor jou?
- Uniek is dat je de eerste anderhalf jaar grotendeels gezamenlijk met geneeskunde volgt met een breed perspectief, van molecuul tot populatie en een uitstekende natuurwetenschappelijke basis.
- Je voert zelf de regie over het behalen van je leerdoelen. Daarbij krijg je hulp van je eigen coach.
- In het derde jaar kun je minoren volgen in allerlei richtingen zoals epidemiologie, bewegingswetenschappen en neuroscience.
Toelatingseisen
Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.
Toelating en inschrijvingInschrijven
Als je hebt vastgesteld dat je met jouw vooropleiding toegelaten kan worden, kun je je gaan aanmelden via Studielink.
Naar StudielinkFactsheet
- Voertaal
- Nederlands (100%)
- Studieduur
- 3 jaar (180 EC)
- Start
- September
- Gemiddelde contacturen eerste jaar
- 12-18
- Aantal eerstejaars studenten
- 97
- Opleidingsvorm
- Voltijd
- Graadnaam
- Bachelor of Science
- Faculteit
- Faculteit der Medische Wetenschappen
- CROHO code
- 56990
- Accreditatie
- NVAO
Wat ga je leren?
Vanaf het begin van je studie ga je aan de slag met echte problemen van patiënten, en je bedenkt oplossingen om de gezondheidszorg te verbeteren. Je werkt meestal samen met studenten geneeskunde als je de stof bestudeert. Zo ervaar je meteen hoe het is om samen te werken met de verschillende beroepsgroepen in de gezondheidszorg en pas je de geleerde theorie direct toe in de praktijk. Biomedische Wetenschappen is een Nederlandstalige opleiding en alleen in voltijd te volgen.
StudieprogrammaWat kun je ermee?
Bijna elke biomedisch wetenschapper gaat na de bachelor door met een masteropleiding, meestal de doorstroommaster Biomedical sciences. Wat je later kunt doen hangt af van de keuzes die je maakt in deze master. Je kunt onderzoeker worden in een laboratorium of bedrijf, onderzoeker bij een onderzoeksinstituut als RIVM, maar ook onderzoek doen dat uitmondt in een promotie (PhD).
De richting van jouw vervolgtraject (uiteraard gecombineerd met je kwaliteiten) bepaalt hoe lang het gemiddeld duurt voor je een baan vindt, welke functie je gaat vervullen en hoeveel je ongeveer gaat verdienen.
Wat kun je ermee?Vragen over de studie?
Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.
ContactCollegegeld
Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.
Collegegeld