Lisa van Zuuk

Portretfoto Lisa van Zuuk
Je kunt veel impact hebben op patiënten zonder daarbij op de voorgrond te staan
Naam
Lisa van Zuuk
Opleiding
Biomedische Wetenschappen
Land van vorige opleiding
Nederland
Einddatum studie
Huidige functie
Student Master Biomedical Sciences (Radboud Universiteit)

Oud-student Lisa van Zuuk heeft de bacheloropleiding Biomedische Wetenschappen afgerond. 

Ik heb de bachelor als superleuk ervaren! Je leert in 3 jaar veel nieuwe mensen kennen en doet veel waardevolle ervaringen op. De docenten zijn vaak erg betrokken en brengen hun enthousiasme over hun vakgebied over op de studenten. Er wordt gebruikt gemaakt van veel verschillende onderwijsvormen, waardoor je erachter komt wat voor jou goed werkt. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden voor keuzevakken en minoren. Dit is ook goed te combineren met activiteiten naast het reguliere bachelorprogramma, sporten en natuurlijk een gezellig studentenleven.

Wat vond je het meest uitdagend aan de bachelor? 

Ik vond achteraf het combineren van studie, werk en vrije tijd heel goed te doen. Tijdens een aantal piekmomenten van drukte dacht ik hier helaas wel anders over. In zulke periodes stapelden dingen zich op en vond ik het moeilijk om in te schatten wat ik prioriteit moest geven. Dit is denk ik iets wat voor iedereen een uitdaging is. Tijdens de bachelor heb ik mede door de goede begeleiding geleerd hoe ik daar het best mee om kan gaan.

Welke vaardigheden die je hebt opgedaan tijdens je bachelor komen van pas bij je huidige functie?

Ik ben momenteel nog steeds student aan de Radboud Universiteit, maar dan van de master Biomedical Sciences. Hierin doe ik de specialisatie Immunology and Host Defense en het Research Profiel. Ook in de master is er veel keuzevrijheid, waardoor je eigenlijk nooit iets hoeft te doen waar je interesse niet ligt. Verder ben je heel vrij in het kiezen en regelen van je stages en ben je niet verplicht om je master binnen 2 jaar af te ronden. Dit geeft voor mij lekker veel ruimte om alle dingen te doen die ik leuk vind, zoals misschien een stage in het buitenland volgend jaar!

Tijdens de bachelor heb ik genoeg theoretische achtergrondkennis gekregen om de mastervakken te kunnen volgen. Verder heb ik geleerd om overal met een kritische blik naar te kijken, wat van pas komt tijdens stages en groepsopdrachten. Daarnaast heeft de bachelor mijn enthousiasme voor het biomedisch werkveld alleen maar vergroot.

Wat maakt het werken binnen dit vakgebied zo interessant en belangrijk?

Ik vind het studeren binnen het biomedisch werkveld zo interessant en belangrijk, omdat je best veel impact kan hebben op patiënten en patiëntgroepen, zonder daarbij op de voorgrond te staan, wat als geneeskundestudent meer het geval zou zijn. Daarnaast is het een breed werkveld waarbij je zelfs na je master nog alle kanten op kan. Verder het onderzoek ingaan is namelijk niet per se de enige mogelijkheid. Je kan door deze bachelor met een brede basis op veel verschillende vakgebieden iets voor grote groepen mensen betekenen.

Heb je een tip voor toekomstige studenten?

Ga al je interesses achterna en probeer dingen die je misschien niet zo snel van jezelf zou verwachten! Jouw enthousiasme maakt docenten weer enthousiast en levert vaak mooie mogelijkheden op. Verder is het mogelijk om heel laagdrempelig om hulp/advies te vragen, dus ik zou daar zeker gebruik van maken!