Lotte Kleimeier

Portretfoto Lotte Kleimeier
Er valt altijd wel weer iets nieuws te leren en onderzoeken in het medische werkveld
Naam
Lotte Kleimeier
Opleiding
Biomedische Wetenschappen
Land van vorige opleiding
Nederland
Einddatum studie
Huidige functie
Student Master Biomedical Sciences (Radboud Universiteit) & student-onderzoeker kindergeneeskunde

Oud-student Lotte Kleimeier heeft de bacheloropleiding Biomedische Wetenschappen afgerond. 

Ik heb de bachelor ervaren als een erg interessante en veelzijdige opleiding. Je komt van alles te weten over verschillende (medische) vakgebieden, en krijgt daarnaast de ruimte om je te verdiepen in specifieke interesses. De leerlijn professionaliteit en de vele samenwerkingsopdrachten geven je de kans om te werken aan je eigen kwaliteiten en valkuilen, mits je die kans aanpakt. Persoonlijk vind ik dat de opleiding de studenten ontzettend stimuleert om hun eigen kansen aan te grijpen. Naast dat je veel leert over mechanisme van ziekte en gezondheid en het verrichten van onderzoek, heb je dus ook de ruimte om je te verdiepen in andere gebieden. Denk bijvoorbeeld aan een functie binnen een bestuur of het volgen van externe vakken.

Wat vond je het meest uitdagend aan de bachelor? 

Ik denk dat het eerste studiejaar voor de meeste studenten erg overweldigend kan zijn. Er zit een groot verschil tussen het leren wat je op de middelbare school doet en studeren. Dit is ook zeker iets wat ik onderschat heb tijdens mijn eerste leerjaar. Maar hoe verder ik kwam in de opleiding, hoe beter dit mij af ging. Gelukkig zijn er genoeg plekken waar je om hulp kan vragen zoals bij de studieadviseur, je coach of medestudenten!

Welke vaardigheden die je hebt opgedaan tijdens je bachelor komen van pas bij je huidige functie?

Momenteel volg ik het eerste jaar van de aansluitende master Biomedical Sciences. De achtergrondkennis en de onderzoekstechnieken die ik tijdens de bachelor heb geleerd kan ik ook hier zeker toepassen. Daarnaast ben ik werkzaam als student-onderzoeker bij het Amalia-kinderziekenhuis. Hier krijg ik de kans om aan de slag te gaan met mijn eigen onderzoek. Hier merk ik pas echt dat ik niet alleen de opgedane kennis uit de bachelor kan toepassen, maar ook hoeveel ik ben gegroeid in mijn (wetenschappelijke) communicatieve vaardigheden.

Wat maakt het werken binnen dit vakgebied zo interessant en belangrijk?

De wetenschap blijft zijn hele leven lang nog leren. Althans, zolang de mens blijft bestaan. Dit betekent dus ook dat er altijd wel weer iets nieuws te leren en onderzoeken valt in het medische werkveld. We worden steeds ouder en er ontstaan ook steeds meer nieuwe ziektes. Daardoor is het des te belangrijker dat er aandacht wordt besteed aan het verbeteren van de medische wetenschappen.

Heb je een tip voor toekomstige studenten?

Studeren is meer dan alleen het volgen van vakken en het halen van tentamens. Grijp je kans om je te ontwikkelen op allerlei soorten vlakken. Of dat nou binnen de medezeggenschapsraad, feestcommissie of binnen je sportclub is. Studeren is een stuk leuker, en beter vol te houden, als je het kan combineren met andere activiteiten!