Ben je een huidige student? Bekijk dan de studiegids voor het programma van het huidige studiejaar.

Studieprogramma bachelor Biomedische Wetenschappen jaar 2

Studiejaar
2

In het tweede jaar ga je ook verder in kwartalen van 10 weken. Onderwerpen van het tweede jaar zijn: Levensfasen en nieuwvormingen (kwartaal 5) en Beweging en stroming (kwartaal 6), Biomedical evidence in practice (kwartaal 7), en Research in personalised healthcare (kwartaal 8).

Over dit studieprogramma

Vijfde kwartaal: Levensfasen en nieuwvormingen

In het vijfde kwartaal komen onderwerpen als groei, ontwikkeling en veroudering aan bod. Er is aandacht voor embryologie en voortplanting maar ook voor het ontstaan, de genetica en epidemiologie van kanker (neoplasma).

Zesde kwartaal: Beweging en stroming

In dit kwartaal komen hart en bloedvaten, vasculaire schade, het zenuwstelsel, zintuigen en skelet en spieren aan bod.

Zevende en achtste kwartaal (specifiek voor Biomedische Wetenschappen)

In het zevende en achtste kwartaal vindt een verdere verdieping plaats op het gebied van mechanismen van ziekte en gezondheid en onderzoek naar aangrijpingspunten voor medicijnen en preventiestrategieën. Er is aandacht voor specifieke biomedische thema's zoals het werken met grote datasets en ethische kwesties rondom wetenschappelijk onderzoek in de gezondheidszorg.

Totaal EC
60 EC
Vrije ruimte
P1
P2
P3
P4
Vrije keuzeruimte
4.5 EC
  1. P2
  2. P3
  3. P4

In de vrije ruimte kun je vakken kiezen in aanvulling op je verplichte vakken. Deze vakken hoeven niet gerelateerd te zijn aan je opleiding.

Thesis & research
P1
P2
P3
P4