BachelorCommunicatie- en Informatiewetenschappen
Hoe zet je communicatie effectief in bij het zakendoen met internationale bedrijven? Hoe lanceer je een reclamecampagne in verschillende landen? Met deze vragen ga je tijdens de opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de slag.
Iets voor jou?
- Je vertaalt wetenschappelijke kennis meteen naar de praktijk met opdrachten over communicatieve situaties die zich dagelijks in organisaties voordoen.
- Uniek is de aandacht voor taal in de context van communicatie en organisaties.
- Je kijkt naar communicatie bij nationale én internationale organisaties en doet veel kennis op over interculturele communicatie.
- Je ontwikkelt academische en onderzoeksvaardigheden die nodig zijn om taal en communicatie beter te begrijpen.
Toelatingseisen
Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.
Toelating en inschrijvingInschrijven
Als je hebt vastgesteld dat je met jouw vooropleiding toegelaten kan worden, kun je je gaan aanmelden via Studielink.
Naar StudielinkFactsheet
- Voertaal
- Nederlands
- Studieduur
- 3 jaar (180 EC)
- Start
- September
- Gemiddelde contacturen eerste jaar
- 12-18
- Opleidingsvorm
- Voltijd
- Graadnaam
- Bachelor of Arts
- Faculteit
- Faculteit der Letteren
- CROHO code
- 56826
- Accreditatie
- NVAO
Wat ga je leren?
In deze bachelor bestudeer je hoe mensen met elkaar communiceren, welke communicatiemiddelen en -technieken voorhanden zijn en hoe talen en culturen hierbij een rol spelen. Je verdiept je in de communicatie binnen een organisatie en onderzoekt hoe een organisatie communiceert met de buitenwereld. Je leert de relatie tussen taal, communicatie en cultuur op een wetenschappelijke manier te onderzoeken. Je vertaalt je wetenschappelijke kennis meteen naar de praktijk van gezondheid-, marketing- of crisiscommunicatie en kijkt ook naar communicatie op nationale én internationale schaal. Bij Communicatie- en Informatiewetenschappen leer je strategisch communiceren in het bedrijfsleven, bij overheden en in non-profitorganisaties (organisaties zonder winstoogmerk). Je gaat je verdiepen in thema's als marketingcommunicatie, gezondheidscommunicatie, crisiscommunicatie en sociale media. Je vergroot je communicatieve vaardigheden in het Nederlands, maar ook in het Engels.
StudieprogrammaWat kun je ermee?
In verschillende branches zet jij als communicatie-expert je kennis en academische vaardigheden in. Er is veel behoefte aan communicatiedeskundigen die zowel nationaal als internationaal kunnen werken op het terrein van communicatiemanagement, communicatieadvies en -training. Je komt in aanmerking voor uiteenlopende functies op het gebied van communicatie en PR die een beleidsuitvoerend, beleidsvormend of adviserend karakter hebben.
Wat kun je ermee?Vragen over de studie?
Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.
ContactCollegegeld
Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.
Collegegeld