Student Communicatie- en Informatiewetenschappen

BachelorCommunicatie- en Informatiewetenschappen

Hoe zet je communicatie effectief in bij het zakendoen met internationale bedrijven? Hoe lanceer je een reclamecampagne in verschillende landen? Dit zijn vragen waarmee je tijdens de opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de slag gaat

Direct naar

Iets voor jou?

  • Je vertaalt kennis meteen naar de praktijk met opdrachten over communicatieve situaties die zich dagelijks in organisaties voordoen.
  • Uniek is de aandacht voor taal in de context van communicatie en organisaties.
  • Je kijkt naar communicatie bij nationale én internationale organisaties en doet veel kennis op over interculturele communicatie.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Ik vond het erg leuk dat er een hoop praktische projecten in de opleiding zitten, waardoor je niet alleen maar theoretisch bezig bent.
Portret Bo van Beuningen
Bo van Beuningen Student Het verhaal van Bo
Kennismaken

Wat ga je leren?

In deze bachelor bestudeer je hoe mensen met elkaar communiceren, welke communicatiemiddelen en -technieken voorhanden zijn en hoe talen en culturen hierbij een rol spelen. Je verdiept je in de communicatie binnen een organisatie en onderzoekt hoe een organisatie communiceert met de buitenwereld. Daarom volg je colleges over bijvoorbeeld de structuur van een organisatie, marktmechanismen en sociale media. Je leert de relatie tussen taal, communicatie en cultuur op een wetenschappelijke manier te onderzoeken. Je vertaalt je kennis meteen naar de praktijk van gezondheid-, marketing- of crisiscommunicatie en kijkt ook naar communicatie op nationale én internationale schaal. Bij Communicatie- en Informatiewetenschappen leer je strategisch communiceren in het bedrijfsleven, bij overheden en in non-profitorganisaties (organisaties zonder winstoogmerk). Je gaat je verdiepen in thema's als marketingcommunicatie, gezondheidscommunicatie, crisiscommunicatie en sociale media. Je vergroot je communicatieve vaardigheden in het Nederlands, maar ook in het Engels.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

In verschillende branches zet jij als communicatie-expert je kennis en academische vaardigheden in. Er is veel behoefte aan communicatiedeskundigen die zowel nationaal als internationaal kunnen werken op het terrein van communicatiemanagement, communicatieadvies en -training. Je komt in aanmerking voor uiteenlopende functies op het gebied van communicatie en PR die een beleidsuitvoerend, beleidsvormend of adviserend karakter hebben.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld