Adrian Katava

Adrian Katava
De studie gaat over hoe bedrijven van binnenuit werken en hoe ze communiceren naar de buitenwereld. Dat vind ik juist zo interessant.
Naam
Adrian Katava
Opleiding
Communicatie- en Informatiewetenschappen
Land van vorige opleiding
Nederland
Startdatum studie
Einddatum studie
Vooropleiding
VWO (Profiel EM) Dominicuscollege, Nijmegen

Adrian is een bachelorstudent Communicatie- en Informatiewetenschappen.

Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen? 

Ik vond de Radboud Universiteit een mooie, warme en bovendien gezellige universiteit. Dit straalt ook wel een beetje het karakter van Nijmegen uit. De doorgroeimogelijkheden op de universiteit zijn reuze en de reputatie van de universiteit is natuurlijk ook erg goed

Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit? 

Ik heb geluk dat mijn middelbare school mij goed heeft voorbereid op de universiteit. Ik moest wennen aan het leeswerk wat we wekelijks kregen, maar dit was uiteindelijk prima te doen. Je hebt altijd een aanspreekpunt als het niet lukt en dat is fijn. De begeleiding was heel goed!

Wat spreekt je aan in de bachelor en waarom? Wat vind je het meest uitdagend aan de studie?

Ik vind het interessant om te weten hoe bedrijven van binnenuit werken en daarbij ook hoe ze communiceren naar de buitenwereld. Daar gaat deze studie over. Ik zie mezelf die rol wel hebben in de toekomst bij een bedrijf. Het meest uitdagende is de variatie die de studie heeft; van organisatiestructuren tot programmeren. Ik had zeker vakken die ik zo snel mogelijk wilde afronden omdat ze mij minder aanspraken. Maar er zijn ook vakken die ik juist heel leuk vind.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? 

De opleiding is niet super groot. Je zit met een leuke groep en iedereen kent elkaar wel. Het is altijd gezellig op die manier. De docenten zijn behulpzaam en ze hebben veel begrip voor studenten. Bovendien kun je met de meeste docenten ook gewoon gezellig kletsen.

Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?

Eerst wil ik nog een master doen. Ik weet alleen nog niet precies welke master. Ik zie mezelf wel werken in een bedrijf bij de marketingafdeling of bij een communicatieafdeling. Ik ben me binnen de opleiding meer gaan richten op de datakant. Daar wil ik mij in specialiseren en uiteindelijk wil ik die kennis ook inzetten bij mijn baan.

Ben je betrokken bij de studievereniging?

Ja, ik ben lid van Babylon, de studievereniging van mijn opleiding. Ik ben goed bevriend met het bestuur en ik ga naar elke borrel en activiteit die er is. Zowel formeel als informeel. Het is altijd super gezellig.

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

De stad is niet te groot, dat maakt de sfeer zo leuk. Het is een echte studentenstad dus het voelt een beetje alsof de stad voor ons gemaakt is. Bovendien kom ik zelf uit Nijmegen en voel ik me hier echt thuis.

Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol en waarom?

Open Dagen zijn altijd handig als je een beeld wilt hebben van meerdere studies en je kunt ze dan ook goed met elkaar vergelijken. Maar een meeloopdag is zeker ook waardevol. Je maakt dan echt mee hoe het is om vakken te krijgen van een bepaalde studie en je maakt kennis met studenten en docenten.

Welke tips zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?

Kies wat je leuk vindt. Kies iets wat je later wel zou willen doen. En als je het echt niet weet kun je altijd praten met een decaan of desnoods vrienden en familie. Onthoud wel dat je alle keuzes maakt voor jezelf en niet voor anderen!