Bo van Beuningen

Portret Bo van Beuningen
Ik vond het erg leuk dat er een hoop praktische projecten in de opleiding zitten, waardoor je niet alleen maar theoretisch bezig bent.
Naam
Bo van Beuningen
Opleiding
Communicatie- en Informatiewetenschappen
Startdatum studie
Vooropleiding
Cambium College Buys Ballot, Atheneum, Economie & Maatschappij

Student Bo van Beuningen volgt de studie Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Radboud Universiteit. 

Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?

Ik heb voor de Radboud Universiteit gekozen omdat de sfeer op de campus en in de stad me erg aantrok. Ik hou van het feit dat alle gebouwen op de campus op loopafstand zijn, en het historische karakter van Nijmegen vind ik prachtig. Qua studie heb ik voor Nijmegen gekozen omdat CIW hier op communicatie van bedrijven en organisaties gericht is, veel aandacht aan taal besteedt, en je Engels vanaf het eerste jaar bijgespijkerd wordt. Dit allen sprak mij aan.

Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit? Hoe werd je daarin begeleid in je studie?

In het begin was het erg wennen. Je krijgt veel meer verantwoordelijkheid, zelfstudie en je moet meer plannen, waar ik even moeite mee had. Echter wende ik hier best snel aan. Ook aan het Engels moeten spreken in colleges, waar ik van tevoren toch wel tegen opzag, went snel. Ik denk dat dit vooral komt door de mix van Engels en Nederlands in de CIW opleiding, wat ik erg fijn vond. Hierdoor word je niet meteen in het diepe gegooid.

Wat spreekt je aan in de bachelor en waarom? Wat vind je het meest uitdagend aan de studie?

De focus op organisaties, taal en verschillende culturen sprak mij heel erg aan. Daarnaast vond ik het erg leuk dat er een hoop praktische projecten in de opleiding zitten (zoals het lancheren van een fictief product), waardoor je niet alleen maar theoretisch bezig bent. Het meest uitdagende vond ik alles wat ik heb geleerd over het doen van wetenschappelijk onderzoek. Dit vond ik het moeilijkste, maar ook het leukste om te leren.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten/onderzoekers.

Docenten en andere stafleden van mijn opleiden waren heel benaderbaar, en super vriendelijk. Veel werkgroepdocenten kenden je naam, wat het onderwijs toch wel persoonlijk maakt. Ik denk dat dit een hele goede zaak is, omdat het laat zien dat je als student niet zomaar een nummertje bent.

Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?

Ik vind wetenschappelijk onderzoek doen erg interessant, en daarom ben ik begonnen aan de research master Behavioural Science aan de Faculteit van Sociale Wetenschappen. Deze master is een goede voorbereiding voor een carriere als onderzoeker. Het lijkt me erg leuk om later een onderzoekspositie bij een universiteit te bekleden, of om als onderzoeker/consultant bij een bedrijf te werken. Graag zou ik onderzoek doen naar communicatie en gedragsverandering.

Ben je betrokken bij de studievereniging? Zo ja, op welke manier?

In het eerste jaar van mijn studie ben ik commissielid geweest bij de studievereniging Babylon. Dit is zeker een aanrader voor eerstejaars studenten, omdat je hierdoor meteen veel nieuwe mensen leert kennen. Verder heb ik tijdens mijn tweede en derde jaar enorm veel activiteiten van Babylon bezocht, en ik kan beamen dat het een super leuke studievereniging is.

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Het historische centrum van de stad spreekt me aan, net zoals het feit dat de stad niet enorm groot is: bijna alles is op fietsafstand. Daarnaast is er 's avonds altijd wat te doen in de stad, je kan op elke dag van de week stappen. Dit maakt Nijmegen echt een studentenstad, wat erg gezellig is.

Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol en waarom?

Ik heb de Open Dag bezocht en een dagje meegelopen, beide erg waardevol. Ik denk met name om de sfeer in de stad en op de campus te proeven: dit kan je namelijk alleen ervaren als je er zelf bent.

Wat voor advies/welke tips zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?

Bezoek zo veel mogelijk universiteiten, om erachter te komen welke jou ligt. Ik denk dat je namelijk vooral een goed gevoel moet hebben bij het kiezen van een universiteit. Ook raad ik aan om met huidige studenten te praten over hun ervaringen. Studenten geven namelijk het beste beeld van hoe een studie nou echt is.