Waarom de studie Communicatie- en Informatiewetenschappen in Nijmegen?

Een boodschap overbrengen lijkt simpel, maar er komt verrassend veel bij kijken. Dagelijks worstelen nationale én internationale organisaties met communicatieproblemen: hoe verbind je mensen binnen en buiten de organisatie? Als je over de grens kijkt, welke verschillen zie je dan in taal en communicatie? Hoe verhouden taal en cultuur zich tot communicatie? Wil je de strategieën leren kennen om communicatie effectief in te zetten en niet stoppen bij de Nederlandse grens? Ontdek Communicatie- en Informatiewetenschappen in Nijmegen!

  • In deze studie vertaal je kennis meteen naar de praktijk. Je maakt opdrachten over communicatieve situaties die zich voordoen in de dagelijkse praktijk.
  • Uniek binnen de opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen in Nijmegen is de aandacht voor de talige aspecten van communicatie en organisaties in een meertalige context.
  • Je specialiseert je al in het eerste jaar door te kiezen tussen Communicatie- en Informatiewetenschappen of International Business Communication.
  • De opleiding heeft een internationaal karakter. Je kijkt naar communicatie bij nationale én internationale organisaties en doet veel kennis op over interculturele communicatie.
  • Het programma biedt ruimte om een half jaar aan een buitenlandse universiteit te studeren.
  • Ondanks de grote belangstelling voor de studie is het onderwijs kleinschalig en persoonlijk. 
  • Tijdens je studie bereid je je al voor op de arbeidsmarkt. Oud-studenten en gastsprekers komen bijvoorbeeld vertellen over hun ervaringen in de praktijk. Ook kan Career Services je helpen bij je voorbereiding op de arbeidsmarkt.
  • Tijdens je studie leer je ook kwalitatieve en kwantitatieve onderszoekmethoden om wetenschappelijke studies op te zetten en uit te voeren over zakelijke, interculturele en/of gezondheidscommunicatie.

Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?

Waarom Radboud Universiteit