Student Communicatiewetenschap

BachelorCommunicatiewetenschap

Media zijn overal en altijd aanwezig, snelle ontwikkelingen op dit gebied vragen om expertise. Wij leren je hoe media ingezet worden om mensen te informeren, beïnvloeden en entertainen. Word jij de communicatieprofessional die de wereld nodig heeft?

Beste Studies EW 2022
Direct naar

Iets voor jou?

  • Je wil meer leren over de communicatieprocessen die via de media verlopen.
  • Je bent nieuwsgierig naar hoe communicatie ingezet kan worden om mensen gelukkiger, gezonder of beter geïnformeerd te maken.
  • Je vindt het leuk om zelf op onderzoek uit te gaan.
  • Je wil graag studeren in een omgeving waar persoonlijke aandacht centraal staat.
  • Op basis van Elseviers ‘Beste Studies 2022’ krijgt de bachelor Communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit een zilveren medaille.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
De gezellige sfeer van Nijmegen in combinatie met de kleinschaligheid van mijn studie zorgden ervoor dat ik mij heel snel thuis voelde aan de Raboud Universiteit
Portretfoto Nina van Zanten
Nina van Zanten Student Het verhaal van Nina
Kennismaken

Wat ga je leren?

Kenmerkend voor ons studieprogramma is dat we jou leren om naar media te kijken met een positieve blik: hoe kun je media inzetten om mensen gezonder, gelukkiger en beter geïnformeerd te maken? Daarnaast is er een sterke focus op recente technologische ontwikkelingen. Je leert hoe technieken zoals machine learning en robots steeds belangrijker worden in het medialandschap.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Na het behalen van je bachelor kun je de arbeidsmarkt op, maar de meeste studenten kiezen na hun bachelor voor een master. Met een master kun je in uiteenlopende werkvelden aan de slag: je kunt bijvoorbeeld gaan werken in de beleids- of adviessector, het bedrijfsleven, de communicatie of educatie; het ligt er maar net aan in welke richting jij je hebt gespecialiseerd en waar je interesses liggen. Je kunt er ook voor kiezen om verder te gaan in het (wetenschappelijk) onderzoek.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld