Anna-Maria Ahle

Portret Anna-Maria Ahle
Het meest uitdagend vind ik het om de theorie volledig en tot in de diepte uit te pluizen en te begrijpen. Er is altijd een nog dieper laagje.
Naam
Anna-Maria Ahle
Opleiding
Communicatiewetenschap
Land van vorige opleiding
Duits
Einddatum studie

Anna-Maria Ahle is oud bachelorstudente Communicatiewetenschap.

Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?

Communicatiewetenschap aan de Radboud is een relatief kleine studie waardoor kleinschaligheid en nauw contact met de docenten mogelijk is. Voor mij is het erg belangrijk dat ik geen nummer ben, maar dat de docenten mij kennen en ik altijd bij hen terecht kan voor vragen.

Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit? Hoe werd je daarin begeleid in je studie?

Door het mentor- en buddysysteem wordt de eerste overgang erg vergemakkelijkt. Zo zijn er altijd aanspreekpunten en wordt tijdens het eerste jaar ook echt gevraagd hoe het gaat. Dit maakt de drempel alleen maar lager om moeilijkheden aan te kaarten. Daarnaast speelt de studieadviseur, waar je altijd terecht kunt, de hele studie door een belangrijke en ondersteunende rol.

Wat spreekt je aan in de bachelor en waarom? Wat vind je het meest uitdagend aan de studie?

De praktische insteek van Communnicatiewetenschap aan de Radboud is erg leuk. De theorie wordt in de colleges aan recente voorbeelden gekoppeld en in de opdrachten en onderzoeken kun je jouw kennis meteen in de praktijk brengen. Het meest uitdagend vind ik het om de theorie volledig en tot in de diepte uit te pluizen en te begrijpen. Er is altijd een nog dieper laagje.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten/onderzoekers.

Het contact met de docenten is super nauw en vriendelijk. Docenten staan altijd klaar – persoonlijk of via mail – om vragen te beantwoorden en interessante discussies te voeren. Je merkt dat ze niet alleen colleges willen geven, maar enthousiast zijn over hun vak en hun studenten graag willen helpen.

Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?

Ik ben nu bezig met de master en wil daarna aan de slag als communicatieadviseur bij een organisatie die zich voor het welzijn van mens en maatschappij inzet.

Ben je betrokken bij de studievereniging? Zo ja, op welke manier?

Nee, ik ben zelf niet betrokken bij de studievereniging.

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Nijmegen is een stad met heel veel facetten. Ondanks dat het een grote stad is, lijkt het meer op een dorp met zijn kleinschaligheid en gezelligheid. Overal is natuur te vinden, denk aan de vele parken, het bos en natuurlijk de Waal met haar mooie strandjes. Nijmegen heeft heel veel te bieden voor studenten. Natuur, cafétjes, cultuur en ook veel studentenverenigingen met de meest verschillende insteken.

Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol en waarom?

Ik vond de open dag (in november) erg waardevol. Daar heb ik een informatieronde van Communicatiewetenschap (Duits) bezocht en ben vervolgens met studenten in gesprek gegaan. Vooral uit deze gesprekken heb ik belangrijke informatie gehaald, die aan mijn keuze heeft bijgedragen.

Wat voor advies/welke tips zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?

Communicatiewetenschap is een erg leuke studie met een brede insteek. Naast Communicatiewetenschap komen ook vakken uit psychologie en sociologie aan bod waardoor je goede achtergrondkennis krijgt. Juist de combinatie maakt het vak uitdagend en super interessant!

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.