Kenley Banning

Portret Kenley Banning
Toen ik voor het eerst op de Radboud Universiteit aankwam, voelde ik mij gelijk thuis.
Naam
Kenley Banning
Opleiding
Communicatiewetenschap
Land van vorige opleiding
Nederland
Startdatum studie
Einddatum studie
Vooropleiding
VWO, EM-profiel, Ulenhof College

Kenley Banning is student Communicatiewetenschap.

Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?

Toen ik voor het eerst op de Radboud Universiteit aankwam, voelde ik mij gelijk thuis. De sfeer op de campus is ontzettend relaxed en dit stimuleert je ook direct om aan de slag te gaan. Naast de opleiding Communicatiewetenschap die hier aangeboden wordt, heb ik ook gekeken naar andere steden. Echter, is deze studie in Amsterdam erg grootschalig, waardoor ik bang was dat ik hier niet gezien zou worden. Door de kleinschaligheid van Communicatiewetenschap op de Radboud Universiteit ken ik bijna iedereen van mijn opleiding én kennen de docenten je vaak ook bij naam. Dit draagt bij aan de fijne sfeer die rondom het studeren hangt en maakt vragen stellen bij moeilijkheden laagdrempelig.

Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit? Hoe werd je daarin begeleid in je studie?

Door mijn tussenjaar heb ik een kleine pauze gehad van het studeren, waardoor de stap voor mij van tevoren erg groot voelde. Als eerstejaars heb je gelukkig een eigen mentor en een student-buddy, waar ik al mijn vragen aan kon stellen. Dit maakte de overgang een stuk soepeler.

Wat spreekt je aan in de bachelor en waarom? Wat vind je het meest uitdagend aan de studie?

Ik vind het erg leuk dat je leert over je eigen omgeving. Ik herken technieken in series, films en reclames waardoor je merkt dat de studie eigenlijk op het dagelijks leven is gebaseerd. Ook worden er voorbeelden gebruikt in colleges van actuele onderwerpen. Uitdagend vind ik de statistiek binnen de studie, maar is dat verplicht bij alle WO-opleidingen.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten/onderzoekers.

Ik vind de sfeer binnen de opleiding ontzettend fijn! Er is een goede klik tussen studenten onderling en met de docenten, waardoor alles laagdrempelig voelt. Ook hebben we door het jaar heen leuke activiteiten met de docenten, zoals een pubquiz of een jeu-de-boules toernooi. Wie kan er nou zeggen dat ze met een docent een heerlijk speciaalbiertje drinken?

Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?

Ik vind presenteren het allerleukste wat er is, waardoor ik het liefst daar later iets mee ga doen! Daarnaast heeft elk bedrijf een communicatie-afdeling, dus ik kan altijd wel ergens terecht. Zo zou ik zelfs richting de redactie van een televisieprogramma kunnen gaan, mocht het presenteren niet lukken.

Ben je betrokken bij de studievereniging? Zo ja, op welke manier?

Ik ben al sinds het begin van mijn studie betrokken bij de studievereniging. Er worden ontzettend leuke feesten, excursies, reizen en ledenweekenden georganiseerd waar ik bijna altijd bij ben! Daarnaast kan je je als lid actief inzetten door bij een commissie te gaan, waardoor je zelf de leukste activiteiten kan organiseren. Het is heel anders dan een studentenvereniging, omdat niks verplicht is en er alleen mensen van je eigen studie op zitten. Zo maak je ook nog eens goede vrienden met hogere jaarlagen!

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Alles! De stad is ongelofelijk fijn om in te wonen en het studentenleven dat Nijmegen bied is ontzettend divers! Er zijn zelfs strandjes waar je in de zomermaanden heerlijk in het zand kan liggen, maar heeft Nijmegen ook leuke restaurants, terrasjes, festivals én hele gezellige mensen.

Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol en waarom?

Ik heb vooral Open Dagen bezocht van verschillende universiteiten, omdat je hier direct de sfeer van de opleiding en de universiteit meemaakt. Je kan dan ook in gesprek met studenten van de opleidingen, voor het eerst in een collegezaal zitten en de campus ontdekken. Zo weet je precies waar je terecht komt en weet je ook wat je van de studie kan verwachten.

Wat voor advies/welke tips zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?

Geen stress! Het lijkt misschien een enorme keuze, maar je moet vooral je gevoel volgen en dan komt het allemaal goed. Als je het niet zeker weet, bezoek dan naast de Open Dag vooral een Meeloopdag of Proefstudeerdag! Zo krijg je nog een extra inkijkje in de opleiding zodat je zeker weet dat deze bij je past.