Luuk Renes

Portret Luuk Renes
Ik vind de sfeer op de opleiding echt ontzettend goed.
Naam
Luuk Renes
Opleiding
Communicatiewetenschap
Startdatum studie
Einddatum studie
Vooropleiding
vwo, economie en maatschappij, 't Hooghe Landt

Student Luuk Renes volgt de bacheloropleiding Communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit. 

Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?

Ik heb ook naar Communicatiewetenschap-opleidingen in andere steden gekeken. In Amsterdam bijvoorbeeld staat Communicatiewetenschap ook erg hoog aangeschreven. Echter, hadden ze hier zoveel studenten per jaarlaag dat ik heel erg het gevoel had dat ik daar een nummertje zou worden. Ik verwachtte dat ik op de Radboud Universiteit echt alles eruit kon halen wat er voor mij in zat en dit is precies gegaan zoals verwacht. We hebben op onze opleiding ongeveer 70 studenten per jaarlaag en hierdoor ken ik al mijn docenten en andersom. Dit maakt de drempel om naar ze toe te stappen als ik iets niet begrijp heel laag.

Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit? Hoe werd je daarin begeleid in je studie?

Ik vond de overgang van de middelbare school naar de universiteit eigenlijk vooral heel leuk. Vooraf was ik bang dat deze heel ingrijpend zou zijn, maar het startte juist vrij rustig op, waardoor ik snel gewend was aan de universiteit en de nieuwe manier van onderwijs.

Wat spreekt je aan in de bachelor en waarom? Wat vind je het meest uitdagend aan de studie?

Ik vind het erg leuk aan mijn opleiding dat ik heel veel van wat ik leer gelijk herken in de wereld om mij heen. Onderweg naar huis herken ik al beïnvloedingstechnieken op reclameborden die vlak daarvoor in college besproken zijn.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten/onderzoekers.

Ik vind de sfeer op de opleiding echt ontzettend goed. Het contact is laagdrempelig en je hebt echt het idee dat docenten weten waar jouw sterke en zwakke punten liggen. Toevallig hebben we volgende week de jaarlijkse docentenpubquiz, georganiseerd door de studievereniging, waar docenten en studenten samen in het café strijden om de winst. Het feit dat we dit soort dingen met docenten doen is echt heel leuk.

Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?

Ik heb een grote passie voor muziek. Het fijne van Communicatiewetenschap is dat bijna elk bedrijf wel communicatiewetenschappers in dienst heeft. Dit betekent dat ik later wil gaan werken in de communicatietak van een bedrijf in de muziekindustrie, bijvoorbeeld Spotify, Mojo Concerts, de radio of een platenlabel.

Ben je betrokken bij de studievereniging? Zo ja, op welke manier?

Ik ben al sinds mijn eerste jaar heel erg betrokken bij de studievereniging. Ik twijfelde vooraf heel erg wat ik leuk vond. Een gezelligheids- of sportvereniging leek me ook leuk. In de introductieweek werd het me echter al heel snel duidelijk dat de studievereniging van onze opleiding, Mycelium, echt heel gezellig was. Ik heb twee jaar in een commissie gezeten en zit dit jaar zelfs in het bestuur. 

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Nijmegen is echt een geweldige studentenstad. Ik zou pagina's vol kunnen schrijven over wat ik leuk vind aan Nijmegen, terwijl ik er voor mijn studententijd nog nooit was geweest. Wat Nijmegen echt uniek maakt zijn de Waalstrandjes. Op vijf minuten lopen van het centrum heb je allemaal stranden, waar alle Nijmeegse studenten de hele zomer komen om te zonnen, zwemmen en biertjes te drinken. Verder heeft Nijmegen echt hele leuke festivals, zoals Drift en Het Nest. Hier staan ook elk jaar ontzettend veel studenten.