Nina van Zanten

Portretfoto Nina van Zanten
De gezellige sfeer van Nijmegen in combinatie met de kleinschaligheid van mijn studie zorgden ervoor dat ik mij heel snel thuis voelde aan de Raboud Universiteit
Naam
Nina van Zanten
Opleiding
Communicatiewetenschap
Startdatum studie
Einddatum studie
Vooropleiding
VWO aan CLV, gekozen profielen: E&M, C&M

Student Nina van Zanten volgde de bachelorstudie Communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit.

Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?

De gezellige sfeer van Nijmegen in combinatie met de kleinschaligheid van mijn studie zorgden ervoor dat ik mij heel snel thuis voelde aan de Raboud Universiteit. Je leert je medestudenten snel kennen en bouwt een hechte band op met docenten. Daardoor voelde ik mij als een vis in het water in Nijmegen.

Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit? Hoe werd je daarin begeleid in je studie?

De overgang voelde als een frisse start: nieuwe studievrienden, een nieuwe plek en vooral veel meer vrijheid. Het maken van vrienden gebeurde eigenlijk direct in de introductieweek. Gedurende het eerste jaar van mijn studie kwam ik voor het vak Professionalisering regelmating bij elkaar in een klein groepje met medestudenten. Dat was ontzettend fijn! In deze gesprekken kon je lekker kletsen met elkaar over hoe het ging, tentamenvoorbereidingen en borrels die eraan kwamen.

Wat spreekt je aan in de bachelor en waarom? Wat vind je het meest uitdagend aan de studie?

Het communicatielandschap is dynamisch. Hierdoor beweegt je studie mee met de tijd. Er is veel aandacht voor sociale media, maar ook theorieën en onderzoeken naar technologieën komen voorbij. Zo maakte ik kennis met diverse robots in de collegezaal en leerde ik hoe je VR kunt inzetten in experimenteel onderzoek.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten/onderzoekers.

De opleiding is klein, maar fijn! Hierdoor ken je alle studenten in je eigen jaar en kom je gauw in contact met andere CW'ers. Bovendien kennen veel docenten je erg goed en daardoor kun je gerust even langslopen voor een kop koffie.

Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?

Tijdens mijn studie ontdekte ik mijn passie voor politieke vraagstukken en onderzoeken. Om die reden wil ik na mijn bachelordiploma heel graag een master politieke communicatie gaan doen.

Ben je betrokken bij de studievereniging? Zo ja, op welke manier?

Mycelium is absoluut de leukste vereniging van de hele sociale faculteit! Tijdens mijn eerste jaar was ik actief lid bij de FREEM, het tijdschrift van CW. Als tekstredactrice mocht ik interviews doen, columns schrijven en veel Mycelium-leden spreken.

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Nijmegen is een stad, maar voelt als één groot dorp. Overal waar je komt, loop je bekenden tegemoet. Voor mij als dorpsmeisje was dat heel fijn.

Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol en waarom?

Voordat ik CW ging studeren, ging ik langs veel universiteiten en veel studies. Net zo lang tot ik bij mijn eerste idee uitkwam: CW. Ik vond een dagje meelopen met een student heel waardevol.

Wat voor advies/welke tips zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?

Mijn eerste tip is om je vooral niet te druk te maken over je studiekeuze. Ga bij verschillende studies langs, ontdek wat je wel leuk lijkt, wat niet en check of de sfeer bij je past. Heb je eenmaal een studie gekozen? Schrijf je dan in bij de studievereniging. Je krijgt dan sowieso korting op je studieboeken! Tenslotte, geniet van de introductieweek. Maak veel plezier en leg contact met al je nieuwe studiegenootjes!