Toelating en inschrijving
Aanmeldperiode
Nederlandse vooropleiding
- Begindatum
- Einddatum
Buitenlandse vooropleiding, EER student
- Begindatum
- Einddatum
Buitenlandse vooropleiding, niet EER student
- Begindatum
- Einddatum
Aanmelden na 1 juli is mogelijk, maar houd er rekening mee dat we je dan geen garantie meer kunnen bieden op tijdige verwerking.
Toelatingseisen
- Cultuur en Maatschappij
- Economie en Maatschappij
- Natuur en Gezondheid
- Natuur en Techniek
Studenten die een afgerond hbo-diploma hebben behaald, kunnen zich aanmelden voor het pre-masterprogramma.
Beschik je niet over wiskunde op vwo-niveau? Om aan de aanvullende wiskunde-eis te voldoen kun je een certificaat behalen via bijvoorbeeld het Boswell-Bèta instituut, CCVX of de vavo (minimumcijfer 5,5; afgerond eindcijfer 6). Dit middels zelfstudie en het maken van een examen, of middels het volgen van een volledige cursus die wordt afgesloten met een examen. Tevens behoort het behalen van de Online Mathematics Placement Test tot de mogelijkheden (OMPT-C, OMPT-D of OMPT-E, met minimumscore 55%). Bekijk s.v.p. tijdig de voorwaarden en deadlines van de hierboven genoemde wiskundecursussen en -examens. Ten slotte kan gekozen worden voor de wiskundetoets Communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit.
Colloquium doctum-eisen
Je kunt je tot 1 juli 2023 in Studielink aanmelden voor het colloquium doctum dat toegang geeft tot het studiejaar 2023/2024. Je hebt vervolgens tot 15 augustus 2023 om de volgende drie deelcertificaten te behalen:
- Deelcertificaat vwo Nederlandse taal en literatuur via DUO (let op: aanmelddeadline 31 december) of de VAVO.
- Deelcertificaat vwo Engelse taal en literatuur via DUO (let op: aanmelddeadline 31 december) of de VAVO.
- Deelcertificaat wiskunde C op vwo-eindexamenniveau via DUO, VAVO, Boswell-Bèta instituut of CCVX. Met wiskunde A of B ben je ook toelaatbaar.
Voorbereiding en toetsing
Je kunt je op verschillende manieren voorbereiden op de drie toetsen van het colloquium doctum. Voor wiskunde kun je een cursus vwo wiskunde C volgen bij het Boswell-Bèta instituut. Meer informatie over de getoetste examenstof voor wiskunde vind je ook op de website van Boswell-Bèta. Voor voorbereiding op Engels of Nederlands kun je onder meer terecht bij Radboud in’to Languages. Ook kun je alle deelcertificaten behalen via de VAVO (Voortgezet Algemeen Volwassenenonderwijs). Je kunt je ook middels zelfstudie voorbereiden. Als colloquium doctum kandidaat ben je zelf verantwoordelijk voor het behalen van het juiste niveau en de drie deelcertificaten.
Colloquium doctum-procedure
- Oriënteer je tijdig op je studiekeuze: doe mee aan één van onze voorlichtingsactiviteiten en bestudeer de huidige website en onze studiegids.
- Meld je uiterlijk 1 juli 2023 in Studielink aan voor de bachelor Communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit.
- Vul de digitale vragenlijst in die we je per mail sturen (deze ontvang je op het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven). Hiervoor log je in op OSIRIS Application, vul je de vragenlijst in en upload je de gevraagde documenten. Binnen drie weken verneem je middels een voorwaardelijke toelatingsbrief per mail welke deelcertificaten in jouw situatie vereist zijn om te voldoen aan de toelatingseisen.
- Behaal voor 15 augustus 2023 bovengenoemde deelcertificaten Nederlands, Engels en wiskunde, en verstuur deze per post naar onze Centrale Studentenadministratie. Het adres vind je in de voorwaardelijke toelatingsbrief van Student Admissions.
- Nadat je certificaten door de Radboud Universiteit zijn verwerkt, kun je je inschrijving verder afronden (bijv. collegegeld en pasfoto t.b.v. studentenkaart).
- Doe medio augustus mee aan de introductie om het studieprogramma, onze universiteit, je medestudenten en Nijmegen goed te leren kennen.
- Het colloquium doctum biedt alleen toegang tot de bacheloropleiding Communicatiewetenschap in dit specifieke jaar.
Aanmeldprocedure
Om je aan te melden voor een opleiding moet je voor de aanmelddeadline een verzoek tot inschrijving indienen via Studielink. Bekijk eerst de toelatingseisen en volg vervolgens de stappen die hieronder staan.
Stappenplan
Stap 1: Doe een verzoek tot inschrijving via Studielink.nl
Via Studielink meld je je aan voor de bacheloropleiding aan de Radboud Universiteit. Je kunt je al aanmelden vanaf 1 oktober voor het volgende studiejaar.
Naar StudielinkLet op: je hebt een DigiD nodig
Voor het aanmelden in Studielink heb je een DigiD account nodig. Heb je nog geen eigen DigiD? Vraag deze dan ruim voor de deadline van inschrijving aan via www.digid.nl. Het duurt meestal vijf werkdagen voor je je eigen DigiD hebt. Woon je (nog) niet in Nederland? Dan kun je geen gebruik maken van DigiD en moet je met een Studielink gebruikersnaam en wachtwoord inloggen.
Stap 2: 'To-do's' opvolgen in Studielink
Nadat je bent aangemeld is het belangrijk om alle 'To-do's' in Studielink op tijd uit te voeren. Houd je mails dus goed in de gaten (ook de e-mails in je spam inbox).
Stap 3: Neem deel aan de Studiekeuzecheck
Via het e-mailadres dat je hebt opgegeven bij Studielink ontvang je inloggegevens voor het invullen van een digitale vragenlijst. Dit is onderdeel van de studiekeuzecheck; een laatste check om te kijken of jouw verwachtingen over de studie overeenkomen met de realiteit en of je weet wat wij van jou als student verwachten.
Stap 4: Houd je e-mail in de gaten
De Radboud Universiteit ontvangt jouw aanmelding en controleert of je direct toelaatbaar bent voor de bacheloropleiding waarvoor je je hebt aangemeld. De uitkomst ontvang je per mail en kan zijn:
- Je wordt onvoorwaardelijk toegelaten en kunt je inschrijven voor de opleiding.
- Je vooropleiding moet beoordeeld worden door de toelatingscommissie → je gaat naar stap 5.
Stap 5: Vul de digitale vragenlijst in (alleen als je vooropleiding gecontroleerd moet worden toelatingscommissie)
Als je vooropleiding beoordeeld moet worden door de toelatingscommissie krijg je op het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven inloggegevens voor een digitale vragenlijst. Log in, vul de vragenlijst in en upload de gevraagde documenten. Doe dit zo snel mogelijk na ontvangst van deze inloggegevens. Je verzoek tot toelating wordt vervolgens in behandeling genomen. De uitkomst kan zijn:
- Je wordt alsnog onvoorwaardelijk toegelaten. → Je kunt je inschrijven voor de opleiding.
- Je wordt onder voorwaarden toegelaten. In je toelatingsbesluit staan de voorwaarden waaraan je eerst moet gaan voldoen om definitief toegelaten te worden. → Daarna kun je je inschrijven voor de opleiding.
- Je wordt niet toegelaten. Je aanmelding in Studielink wordt ingetrokken. Je ontvangt toelichting over je afwijzing per mail.
De uitkomst ontvang je op het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven.
Ben je toegelaten?
Dan kun je je inschrijven voor de opleiding.
Wil je nog in het huidige studiejaar instromen? Lees dan hier verder.