Computing Science student

BachelorComputing Science (Informatica)

Informatica heeft ons leven drastisch veranderd. Stel je eens een leven voor zonder smartphone, laptop of internet. In deze opleiding leer je maatschappelijke problemen op te lossen door slimme en veilige digitale hulpmiddelen te creëren.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Krijg inzicht in hoe informatica onze samenleving kan veranderen.
  • Combineer logica en creativiteit om complexe puzzels op te lossen.
  • Werk voor echte klanten in een studentensoftwarebedrijf.
  • Leer de wiskundige grondslagen achter broncodes.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Ik ben ook verliefd op de stad Nijmegen waardoor de keuze om naar de Radboud Universiteit te gaan vrij makkelijk was.
Portretfoto Pien van den Abeele
Pien van den Abeele Student Het verhaal van Pien
Kennismaken

Wat ga je leren?

Computing Science gaat over leren programmeren, toch? Ja, maar dat is maar een klein deel van de studie. Als informaticus leer je hoe software werkt, hoe informatie wordt weergegeven als digitale gegevens en de onderliggende wiskundige en logische principes. Je bestudeert hoe dit alles wordt geïmplementeerd in hardware zoals computers en digitale netwerken en hoe je cybersecurity toepast om IT-systemen te beschermen.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

De komende jaren zijn er steeds meer IT-specialisten nodig. Bedrijfsprocessen worden meer geautomatiseerd, digitale veiligheid wordt steeds belangrijker en onze infrastructuren cirkelen meer dan ooit rond informatici.

Informatici kunnen op een breed scala van gebieden werken. Bedrijven staan te trappelen om studenten met een achtergrond in informatica aan te nemen. De meeste studenten vinden vaak een baan voordat ze afstuderen. Je bepaalt zelf waar je je in wilt specialiseren.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld