Pien van den Abeele

Portretfoto Pien van den Abeele
Ik ben ook verliefd op de stad Nijmegen waardoor de keuze om naar de Radboud Universiteit te gaan vrij makkelijk was.
Naam
Pien van den Abeele
Opleiding
Computing Science (Informatica)
Startdatum studie
Vooropleiding
VWO (NT/NG) Zeldenrust-Stellantcollege

Student Pien van den Abeele doet de bachelorstudie Computing Science.

Waarom heb je voor de Radboud Universiteit gekozen?

Ik heb voor de Radboud Universiteit gekozen omdat ze een heel interessant en origineel programma Computing Science aanboden. Ik ben ook verliefd op de stad Nijmegen waardoor de keuze om naar de Radboud Universiteit te gaan vrij makkelijk was.

Hoe heb je de overgang van de middelbare school naar de universiteit ervaren?

Het is zeker een grote overgang, maar met de mentorbijeenkomsten in het eerste jaar en de hulp van oudere studenten vond ik de overgang best prettig. Veel hoogleraren willen je ook helpen en op de website van Radboud staat over bijna alles veel informatie en je kunt heel gemakkelijk gewoon rondvragen.

Wat vind je leuk aan de bacheloropleiding en waarom?

De onderdelen Cyber Security van de bachelor vind ik erg leuk, want dat wil ik ook doen in mijn master. Maar die zijn ook behoorlijk uitdagend, wat het naar mijn mening interessant houdt. Ik vond ook de cursussen die wat meer wiskundig zijn best uitdagend maar erg lonend als je (eindelijk) begrijpt hoe het werkt.

Wat vind je van de sfeer in de klas?

Ik vind de sfeer erg fijn. Zoals ik al eerder zei, staan iedereen, de student en docenten, open voor vragen en willen ze altijd helpen waar ze kunnen. Dat maakte het gemakkelijk om vrienden te maken.

Wat zijn je plannen als je je bachelordiploma hebt gehaald?

Mijn plannen zijn om na mijn bachelor de masteropleiding Cyber Security hier aan de Radboud Universiteit te volgen. 

Ben je betrokken bij de studievereniging van je opleiding?

Ja, ik ben betrokken bij Thalia. In mijn eerste jaar heb ik twee commissies gedaan en dit jaar nog één. Ik hou van de evenementen die ze organiseren en ga er vaak naar toe. Het is een gezellige vereniging waar iedereen welkom is en er veel verschillende evenementen worden georganiseerd.

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Ik hou van de sfeer. Overal waar je komt, zijn er studenten die gewoon rondhangen en plezier hebben. Ik woon in het centrum van de stad, wat ik erg leuk vind omdat ik overal naar toe kan, maar tegelijkertijd met 5 minuten fietsen ook in de natuur kan zijn!

Wat zou je studenten adviseren bij het kiezen van een studie?

Kies iets waarvan je denkt dat je het leuk vindt, en houd er rekening mee dat er altijd vakken zijn die je minder leuk vindt. Maar wat belangrijk is, is dat je geniet van de meerderheid en het gevoel hebt dat je iets interessants leert en waar je verder mee wilt in je leven.