Tim van Alten

Tim van Alten
De bacheloropleiding Informatica is vrij divers, met genoeg mogelijkheden om je eigen interessegebieden te verkennen en dat vind ik erg leuk!
Naam
Tim van Alten
Opleiding
Computing Science (Informatica)
Vooropleiding
VWO op Fons Vitae Lyceum, Amsterdam

Student Tim van Alten doet de bacheloropleiding Computing Science.

Waarom heb je voor de Radboud Universiteit gekozen?

Ik heb vooral voor de Radboud Universiteit gekozen vanwege het gevoel dat ik kreeg bij een bezoek aan de open dag. Ik zag docenten en studenten als gelijken met elkaar omgaan en zowel de infosessie als het proefcollege vond ik erg leuk.

Hoe heb je de overgang van de middelbare school naar de universiteit ervaren?

Ook al zijn er grote verschillen tussen het onderwijs op de middelbare school en op de universiteit, ik had het gevoel dat we voldoende begeleiding kregen om de overgang gemakkelijker te maken. Wat me uiteindelijk het meest heeft geholpen, was het studeren met andere studenten.

Wat vind je leuk aan de bacheloropleiding en waarom?

De bacheloropleiding Computing Science is behoorlijk divers, met genoeg mogelijkheden om je eigen interessegebieden te verkennen, dat vind ik erg leuk! De kwaliteit van het onderwijs is in mijn ogen erg goed en er is een goede balans tussen groepswerk, projecten en individueel werk. We hebben veel 'kleinere' cursussen parallel lopen, waardoor het soms wat lastig is om alles in de gaten te houden, maar dit maakt je weken ook heel divers en minder eentonig.

Wat vind je van de sfeer in de klas?

Ik hou erg van de sfeer op het instituut. Vanaf de eerste dag heb ik altijd het gevoel gehad dat ik serieus werd genomen door zowel oudere/andere studenten als docenten.

Wat zijn je plannen als je je bachelordiploma hebt behaald?

Ik ben van plan om een beetje af te wijken van Computing Science, omdat ik me wil aanmelden voor de master Philosophy of Science, Technology and Society aan de Universiteit Twente in Enschede.

Ben je betrokken bij de studievereniging van je opleiding?

Ik ben heel actief geweest bij studievereniging Thalia, heb in tal van commissies gezeten en ook een jaar in het bestuur gezeten.

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Omdat ik ben opgegroeid in Amsterdam, was Nijmegen toch iets kleiner dan ik gewend was, maar dit is iets wat ik erg leuk ben gaan vinden! Alles is vrij dichtbij, terwijl je toch het gevoel hebt van een stad, met veel mooie plekjes en genoeg dingen om te doen. Daarnaast vind ik het erg fijn dat de Radboud Universiteit één campus heeft (en ook nog eens heel dicht bij de stad), waardoor het heel makkelijk is om vakken te volgen bij andere faculteiten of om mensen van andere opleidingen te ontmoeten.

Heb je informatiebijeenkomsten op de campus bezocht?

Ik ben naar twee open dagen van de Radboud Universiteit geweest; een ter oriëntatie en de tweede om er zeker van te zijn dat ik een goede beslissing nam.

Wat zou jij studenten adviseren bij het kiezen van een studie?

Maak de beslissing die goed voelt! Wat mensen ook zeggen of redenen die je kunt bedenken voor alle opties, het belangrijkste is of de keuze goed voelt!