Ben je een huidige student? Bekijk dan de studiegids voor het programma van het huidige studiejaar.

Studieprogramma

Computing Science is een 3-jarige Engelstalige bacheloropleiding aan de faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Radboud Universiteit. Je krijgt een brede en sterke wiskundige basis waarmee je om kunt gaan met en vorm kunt geven aan de informatietechnologieën van de toekomst.

Studieprogramma

 • Jaarprogramma jaar 1

  In het eerste jaar van Computing Science maak je kennis met verschillende programmeertalen en leer je hoe je programma's ontwerpt, analyseert, implementeert en test. Je analyseert complexe vraagstukken - zoals de werking van een robot of spraakcomputer - en herleidt deze tot een model. Hiervoor maak je gebruik van wiskundige formules, formele talen en logica.

  Bekijk jaarprogramma jaar 1
 • Jaarprogramma jaar 2

  Het tweede jaar bestaat uit verplichte vakken en specialisatievakken. Je vergroot je kennis van programmeertalen, algoritmen, besturingssystemen, multicore-programmering en informatiesystemen. Je leert hoe je wetenschappelijk onderzoek doet en wetenschappelijke documenten schrijft. Verder sta je ook stil bij de impact van ICT in de samenleving. Aan het begin van het jaar kies je twee van de drie specialisatietracks.

  Bekijk jaarprogramma jaar 2
 • Jaarprogramma jaar 3

  In het derde jaar volg je een aantal verplichte vakken en voltooi je de overige vakken van je tweede specialisatie gekozen in jaar 2. De eerste twee periodes bieden mogelijkheden voor een verblijf in het buitenland, vrije keuzevakken en een minor. Je sluit de opleiding af met een bachelorscriptie.

  Bekijk jaarprogramma jaar 3
 • Dubbele bachelor

  Een bijzondere uitdaging aan de Radboud Universiteit is een dubbele bacheloropleiding Computing Science & Wiskunde volgen in een gecombineerd programma, deels in het Nederlands. Een dubbele bachelor is bedoeld als uitdaging voor gemotiveerde studenten die de opleiding zonder noemenswaardige studievertraging in 3 jaar kunnen afronden. Met een extra inspanning van 25% behaal je twee bachelordiploma's.

  Studieprogramma Dubbele bachelor

Deze opleiding heeft een bindend studieadvies

Minimum ECTS
39
Deze opleiding bestaat jaarlijks uit 60 EC (European Credits), ook studiepunten genoemd. Aan het eind van het eerste jaar van je bachelor moet je ten minste 39 studiepunten behalen om een positief studieadvies te krijgen en door te mogen naar het tweede jaar. Als je niet aan de 39 EC komt, moet je dus in principe stoppen met de opleiding. Natuurlijk houden we wel rekening met bijzondere omstandigheden zoals ziekte en andere persoonlijke factoren. Je studieadviseur of mentor bespreekt met jou regelmatig je studieresultaten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Studeren in het buitenland

Tijdens je bachelor heb je de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan voor studie, stage of scriptie. De meeste studenten zijn erg enthousiast over hun buitenlandervaring. Je leert vanuit een andere cultuur naar dingen kijken en ontmoet nieuwe mensen; het verrijkt je als persoon. Ook staat het mooi op je cv.

Kijk op de website van Radboud International voor informatiebijeenkomsten, inspiratie, kosten, beurzen, stageplaatsen en antwoorden op veelgestelde vragen. Van studentenervaringen tot visum.

Extra uitdaging

Wil je een extra uitdaging naast je bachelor? Vind je het interessant om vanuit verschillende hoeken van de wetenschap na te denken over maatschappelijke thema’s? Ontdek dan welke programma's Radboud Honours Academy je te bieden heeft.

Minor

In het derde jaar van de bachelor heb je de mogelijkheid om een minor te doen, een samenhangend pakket van keuzevakken van 15-30 EC waarmee je je kennis kunt verbreden of je kunt voorbereiden op een bepaalde masteropleiding. Door een minor te volgen, vul je op een gestructureerde manier de keuzeruimte in je programma in. Dat kan binnen het vakgebied van je bachelor zijn, maar ook daarbuiten. Zoals natuurkunde, economie of filosofie.

Je kunt kiezen uit vooraf vastgestelde minoren, of je kunt je eigen minor samenstellen door keuzevakken te kiezen. Bekijk in de minorgids welke vooraf bepaalde minoren je als student Computing Science kunt volgen.

Studentervaring dubbele bachelor