Waarom de studie Computing Science in Nijmegen?

Computing Science is een Engelstalige bacheloropleiding. In drie jaar tijd geeft de opleiding je een brede en solide basis. Hierdoor kun je omgaan met en vorm geven aan de informatietechnologieën van de toekomst.

Computing Science: iets voor jou?

• Uniek aan de opleiding zijn het studentensoftwarebedrijf GiPHouse en het New Devices Lab. Beiden werken we nauw samen met medestudenten in teamprojecten: in GiPHouse om projecten te ontwikkelen voor echte klanten, in het New Devices lab om te experimenteren met de nieuwste IT-gadgets.
  • Het onderzoek naar Cyber Security aan de Radboud Universiteit is toonaangevend in Europa. Onafhankelijke onderzoeksbeoordelingen van de afgelopen 10 jaar tonen aan dat het Institute for Computing and Information Sciences (iCIS) het beste informatica-instituut van Nederland is.
  • Studieadviseurs houden nauw contact om je door het programma te loodsen en zijn makkelijk te bereiken voor al je vragen.
  • Actieve studievereniging Thalia organiseert allerlei activiteiten. Sommige serieus, andere meer voor de lol om je medestudenten, docenten en alumni te leren kennen. Thalia organiseert ook evenementen in samenwerking met bedrijven om u te helpen bij uw loopbaanoriëntatie.

Onderzoek in Nijmegen

De onderzoekers en docenten van computing science aan de Radboud Universiteit behoren tot de top van de wereld. Benieuwd met welke onderzoeksvragen jij je kunt bezighouden tijdens of na je studie? In de video hieronder vertellen studenten en PhD-ers of hun projecten.

Maak kennis met de bètafaculteit