Wat kun je ermee?

Arbeidsmarktperspectief

De komende jaren zijn er steeds meer IT-specialisten nodig. Bedrijfsprocessen worden meer geautomatiseerd, digitale veiligheid wordt steeds belangrijker en onze infrastructuren cirkelen meer dan ooit rond informatici.

Informatici kunnen op een breed scala van gebieden werken. Bedrijven staan te trappelen om studenten met een achtergrond in informatica aan te nemen. De meeste studenten vinden vaak een baan voordat ze afstuderen. Je bepaalt zelf waar je je in wilt specialiseren.

Mogelijke beroepen

  • Informatie- en softwareanalist
  • Consultant of manager bij een bedrijf of overheid
  • Onderzoeker voor een bedrijf, universiteit, of onderzoeksinstituut
  • Ondernemer bij je eigen start-up
  • Cybercrime speciaist bij Team High Tech Crime

Door naar een masteropleiding

Met een bachelor Computing Science kun je doorstromen naar de masteropleidingen Computing Science and Information Sciences. Je kunt kiezen uit een van de volgende programma's:

Computing Science

Information Sciences


Maatschappelijke/management specialisaties

Je kunt ervoor kiezen om een van de onderzoeksspecialisaties Computing Science te combineren met een maatschappelijke/managementspecialisatie. Het eerste jaar van je master bestaat uit je onderzoeksspecialisatie en in je tweede jaar kun je doorstromen naar een van de onderstaande 1-jarige specialisaties.

 

Educatieve master

De master Educatie in de Bètawetenschappen combineert informaticavakken, didactiek en stage, en leidt je op tot een gekwalicifeerd docent voor het middelbare of hoger onderwijs. 

Maak werk van je studie!

Om je voor te bereiden op het vinden van een baan biedt de Radboud Universiteit verschillende vormen van arbeidsmarktoriëntatie aan, zodat je je tijdens je studie al kunt voorbereiden op je toekomst. Career Service Science helpt studenten en jonge alumni met hun ontdekkingstocht op de arbeidsmarkt. Je kunt bij hen terecht voor hulp bij arbeidsoriëntatie, sollicitatietips en voor informatie over stages en vacatures. Verder organiseren studenten elk jaar het BBB Career Event, de ideale plek voor studenten en werkgevers om elkaar te ontmoeten.

Afgestudeerd, en nu?

Computing Science alumnus Tom de Ruijter werkt nu als Data Scientist bij BigData Republic. In deze video vertelt Tom meer over zijn baan.