Studenten Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie

BachelorCulturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie

In de bacheloropleiding CAOS bestudeer je culturele diversiteit en sociale ongelijkheid. Dichtbij én ver weg. Wil jij mensen met een andere sociale en culturele achtergrond vanuit hun perspectief begrijpen? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Direct naar

Iets voor jou?

  • De studie is multidisciplinair: je bekijkt onderwerpen vanuit verschillende gezichtspunten.
  • Je kunt kiezen voor specifieke thema's die jou aanspreken.
  • Je kunt een half jaar aan een universiteit in het buitenland studeren.
  • Je krijgt colleges in kleine groepen.
  • In je derde jaar doe je veldwerk op een locatie naar keuze in Nederland of in het buitenland.
  • In elk jaar van de opleiding word je voorbereid op de arbeidsmarkt. 
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Waar de meeste mensen een punt zetten, plaatsen Cultureel Antropologen en Ontwikkelingssociologen een komma.
Anne-Ruth van den Herik
Anne-Ruth van den Herik Student Het verhaal van Anne-Ruth
Kennismaken

Wat ga je leren?

Hoe voelen mensen zich thuis in een multiculturele samenleving? Welke veranderingsprocessen zorgen voor een groeiende ongelijkheid in de wereld? Hoe zit het in de ecologische crisis met klimaatrechtvaardigheid? Dit zijn vragen waarin je je bij ons verdiept.

Hoofdthema's

Culturele diversiteit en sociale ongelijkheid

Je bestudeert mensen en hun levensomstandigheden, relaties en wereldbeelden in verschillende samenlevingen. Je vraagt je daarbij af hoe culturele diversiteit samenhangt met sociale ongelijkheid en met macht en marginalisatie.

Een wereld in beweging en verandering

Je bestudeert hoe de levens van mensen veranderen in processen zoals migratie, multiculturalisering en klimaatverandering. Welke invloed hebben deze veranderingen op de sociale en economische verschillen tussen mensen? En wat doen ze met de uitsluiting en inclusie van groepen mensen in de samenleving?

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

De studie Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie bereidt je uitstekend voor op een grote diversiteit aan banen waarmee je een waardevolle bijdrage kunt leveren aan een samenleving die eerlijker, gelijker, inclusiever en groener is. Je gaat niet per se als ontwikkelingswerker aan de slag, maar bent opgeleid voor onderzoeks- en beleidsfuncties. Onze studenten vinden dan ook onder meer werk bij de overheid, bij internationale organisaties, in de journalistiek, en ook in het onderwijs. Na je studie Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie (CAOS) aan de Radboud Universiteit Nijmegen ben je breed inzetbaar op de arbeidsmarkt.

Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie opent deuren

Alumni van CAOS werken bij allerlei organisaties als professionals op het gebied van diversiteit en duurzaamheid. Ze komen daar in uiteenlopende leidinggevende of beleidsfuncties terecht. Waar sommige alumni werken bij organisaties die zich op de Nederlandse maatschappij richten, werken anderen bij internationaal georiënteerde organisaties. Onze afgestudeerden vinden veelal hun droombaan bij overheidsorganisaties, onderwijs- en kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties, of bij bedrijven.

Lees meer over waar onze alumni terecht zijn gekomen in hun persoonlijke verhalen.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld