Ellen van Werkhoven

Portret Ellen van Werkhoven
Er wordt wel eens gesproken van de grote CAOS-familie.
Naam
Ellen van Werkhoven
Opleiding
Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie
Startdatum studie

Ellen van Werkhoven is bachelorstudente Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie.

Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?

De Radboud Universiteit gaf mij het meest warme gevoel. Ik ben in elke studentenstad gaan kijken en na veel wikken en wegen werd het Nijmegen. De opleiding bood me naar eigen zeggen de beste basis naast genoeg vrijheid om de studie in te vullen naar eigen interesse.

Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit? Hoe werd je daarin begeleid vanuit je studie?

Ik kom van een middelbare school die ons al aardig op weg heeft geholpen met de voorbereiding naar de universiteit. Ik vond daardoor de overgang niet super groot. Ik heb eerst een jaar een andere studie gedaan en dit maakte het starten met Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie geen grote omschakeling.

Wat spreekt je aan in de bachelor en waarom? Wat vind je het meest uitdagend aan de studie?

Wat mij het meest aanspreekt in de bachelor is dat ik de wereld in korte tijd heel anders en kritischer ben gaan bekijken dan daarvoor. De wereld zien door de ogen van de ander en het begrijpen van alledaagse problematiek is een echte eye-opener. Dat maakt de opleiding voor mij zo mooi. Het uitdagende aan de studie is de zelfdiscipline, die vereist is om de bachelor succesvol af te ronden.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten?

De sfeer binnen de opleiding is ontzettend fijn! Er wordt wel eens gesproken van de grote CAOS-familie. Hier speelt de studievereniging een grote rol in, maar ook de docenten zijn betrokken en toegankelijk.

Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?

Ik moet eerlijk toegeven dat ik hier nog allemaal niet heel zeker van ben, maar ik ben erg geïnteresseerd in conflictsituaties in het Midden-Oosten. Hier zou ik graag mijn antropologische blik op los willen laten. Ik volg daardoor momenteel keuzevakken in Islamstudies en conflictstudies en ik leer Arabisch. Op deze manier zou ik hopelijk kunnen bijdragen aan oplossingen van conflictsituaties in het Midden-Oosten.

Ben je betrokken bij de studievereniging? Zo ja, op welke manier?

Ja, dit jaar ben ik penningmeester binnen het XIVe bestuur van Studievereniging Umoja. Hier ben ik verantwoordelijk voor de financiële zaken van de vereniging naast het mede-organiseren van allerlei informele en formele activiteiten. Zo heb ik vorig jaar bijvoorbeeld deel uitgemaakt van de Formele Activiteitencommissie.

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Nijmegen is net één groot dorp! Je kent de stad binnen no-time en de stad is warm, vriendelijk en gezellig. Er zijn allerlei leuke tentjes voor lunch, koffie en leuke winkeltjes. Je verplaatst je makkelijk door de hele stad, omdat de afstanden relatief kort zijn. Daarnaast is de Molenstraat natuurlijk de plek voor de leukste donderdagavonden!

Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol en waarom?

Open dagen, proefstudeerdag en meeloopdagen. Vooral de meeloopdagen zijn waardevol, omdat je het meest reële beeld krijgt van een dag in het leven van een CAOS-student.

Wat voor advies/welke tips zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?

Kies vooral waar je hart ligt! Het is niet erg als je niet meteen kiest voor datgene wat écht bij je past. Gaandeweg je studententijd kom je steeds meer achter je interesses en passies. Oriënteer je goed, door veel voorlichtingen bij te wonen en meeloopdagen te volgen.

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.