Ruth Wiertsema

Portret Ruth Wiertsema
Ik vond de overgang van de middelbare school naar de universiteit verrassend goed.
Naam
Ruth Wiertsema
Opleiding
Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie

Ruth Wiertsema is bachelorstudente Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie.

Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen

Ik heb gekozen voor de Radboud Universiteit voor haar kleinschaligheid en de persoonlijke aandacht die er is voor elke student hier. Daarnaast is deze universiteit natuurlijk ook gelegen in de mooiste stad van Nederland!

Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit? Hoe werd je daarin begeleid in je studie?

Ik vond de overgang van de middelbare school naar de universiteit verassend goed. Desalniettemin is het een grote stap waarin je zelf merkt dat je opgroeit. Ik heb nu meer verantwoordelijkheidsgevoel, maar ook betere sociale vaardigheden en meer zelfvertrouwen.

Wat spreekt je aan in de bachelor en waarom? Wat vind je het meest uitdagend aan de studie?

Culturele antropologie sprak mij aan omdat het een enorm diverse interdisciplinaire studie is. Ik weet nog niet wat ik mijzelf later zie doen, maar ik weet dat wat er behandeld wordt in deze opleiding mij een basis zal geven om me bij vervolgopleidingen een interessant perspectief te bieden.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten.

De sfeer binnen de opleiding is erg intiem. Alle studenten uit verschillende jaarlagen kennen elkaar. Ook docenten zijn bekend met de studenten en zijn zich goed bewust wie ze aan het doceren zijn.

Ben je betrokken bij de studievereniging? Zo ja, op welke manier?

Ik ben enorm betrokken bij studievereniging Umoja. Ik heb in verschillende commissies gezeten, zoals de introductiecommissie. Dit was voor mij een mooie kans om te bekijken in hoeverre ik organisatorische vaardigheden heb en hoe ik deze kan ontwikkelen. De vereniging zelf is relatief klein, maar dat maakt het ook erg knus.

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Nijmegen is een overzichtelijke, gemoedige plek. Binnen een week ben je bekend met het centrum en de universiteit en het is veel ingericht op studenten. Hierdoor heb je buiten je studie om veel voorzieningen. Daarnaast ben ik erg geinteresseerd in de historische karakteristieke gebouwen die te vinden zijn in Nijmegen. Tenslotte is er natuurlijk ook de vierdaagse met de bijhorende feesten die je niet mag missen!

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.