Wat kun je ermee?

Arbeidsmarktperspectief

De studie Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie bereidt je uitstekend voor op een grote diversiteit aan banen waarmee je een waardevolle bijdrage kunt leveren aan een samenleving die eerlijker, gelijker, inclusiever en groener is. Je gaat niet per se als ontwikkelingswerker aan de slag, maar bent opgeleid voor onderzoeks- en beleidsfuncties. Onze studenten vinden dan ook onder meer werk bij de overheid, bij internationale organisaties, in de journalistiek, en ook in het onderwijs. Na je studie ben je breed inzetbaar op de arbeidsmarkt.

Mogelijke beroepen

  • Adviseur, coördinator of beleidsmedewerker bij ontwikkelingsorganisaties zoals Oxfam NOVIB en Cordaid
  • Adviseur, coördinator of beleidsmedewerker bij vluchtelingenorganisaties zoals UNHCR en Vluchtelingenwerk Nederland
  • Beleidsvoorbereider of - uitvoerder bij culturele instellingen
  • Sociaalwetenschappelijk onderzoeker bij een onderzoeksbureau of universiteit
  • Beleidsmedewerker, adviseur of onderzoeker bij de overheid zoals het ministerie van Buitenlandse Zaken
  • Beleidsmedewerker Diversiteit en Inclusie bij een gemeente
  • Docent maatschappijleer in het voorgezet of beroepsonderwijs
  • Journalist

Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie opent deuren

Alumni van CAOS werken bij allerlei organisaties als professionals op het gebied van diversiteit en duurzaamheid. Ze komen daar in uiteenlopende leidinggevende of beleidsfuncties terecht. Waar sommige alumni werken bij organisaties die zich op de Nederlandse maatschappij richten, werken anderen bij internationaal georiënteerde organisaties. Onze afgestudeerden vinden veelal hun droombaan bij overheidsorganisaties, onderwijs- en kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties, of bij bedrijven.

Lees meer over waar onze alumni terecht zijn gekomen in hun persoonlijke verhalen.

Door naar een master

Na het behalen van je bachelor kun je de arbeidsmarkt op, maar de meeste studenten kiezen na hun bachelor voor een master. Het behalen van een master biedt je verschillende voordelen. Een daarvan is dat je doorgroeimogelijkheden groter zijn. Met een bachelordiploma Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Radboud Universiteit kun je doorstromen naar:

Arbeidsmarktoriëntatie: maak werk van je studie!

Om je voor te bereiden op het vinden van een baan biedt de Radboud Universiteit verschillende vormen van arbeidsmarktoriëntatie, zodat je je tijdens je studie al kunt voorbereiden op je toekomst. Zo heeft elke faculteit een Career Service, waar je terecht kunt met vragen over en hulp bij arbeidsmarktoriëntatie. Zij bieden onder andere loopbaanadviesgesprekken en vaardigheidstrainingen aan. Je kunt ook bij hen terecht als je een aantal maanden praktijkervaring wil opdoen door stage te lopen.