Kennismaken en testimonials

Wil je erachter komen of deze opleiding bij je past? Bezoek de Open Dag of neem deel aan een andere voorlichtingsactiviteit, lees een ervaringsverhaal of chat met een student.

Online Oriëntatieweek

Sta jij aan het begin van je studiekeuze? Doe dan mee met de Online Oriëntatieweek. Deze week zijn er elke avond domeinvoorlichtingen. Zo ontdek je per interessegebied welke opleidingsmogelijkheden er zijn. Meld je nu aan!

Bachelor's Virtual Open Day

Overweeg je als internationale student om aan de Radboud Universiteit te studeren, maar wil je graag meer weten over onze opleidingen en faciliteiten? Dat kan tijdens onze Virtual Open Day.

Proefstuderen

Tijdens een Proefstudeerdag ontdek je samen met andere studiekiezers hoe het is om te studeren bij een opleiding van jouw interesse. Bij je aanmelding kies je de opleiding waar jij interesse in hebt. Bijna elke bacheloropleiding biedt minstens één keer per jaar Proefstudeerdagen aan.

Bachelor Open Dag

Op zoek naar een leuke studie? Dan zijn de Bachelor Open Dagen op vrijdag 4 en zaterdag 5 november iets voor jou! Krijg voorlichting over onze opleidingen, kom sfeerproeven op de campus en ontdek wat studeren aan de universiteit inhoudt.

Dagje Meelopen

Wil je zeker weten of een opleiding bij je past? Kom een Dagje Meelopen. Tijdens deze dag loop je met een eerstejaarsstudent mee tijdens een gewone collegedag, op een dag die jou uitkomt. Je kunt zo ervaren hoe het is om te studeren.

Interesse? Doe mee met de voorlichtingsactiviteiten. Proef de sfeer of de campus, krijg persoonlijk advies van studenten of studieadviseurs en kom erachter of deze opleiding bij je past.

Ervaringsverhalen

Gelukkig heb ik nog een tijdje in Trier tijdens mijn buitenlandverblijf om te wandelen in de bergen en langs de Moezel.
Clemens Deurloo
Clemens Deurloo Student Het verhaal van Clemens
Ik vind het heel leuk om uitstapjes naar Duitsland te maken. Dat is goed te doen omdat Nijmegen vlak bij de Duitse grens ligt.
Portret Bibi van de Loo
Bibi van de Loo Student Het verhaal van Bibi
Ik koos voor de Radboud Universiteit omdat ik de stad Nijmegen ken en ik me hier goed thuis kan voelen. Bovendien zorgt de studie Duits hier voor heel veel contact met ons buurland en zorgt er zo voor dat je echt actief met dit land bezig bent.
Portret Alex van Megen
Alex van Megen Student Het verhaal van Alex
Omdat het een kleine groep is, is het contact met de docenten heel goed en dit zorgt voor een ontspannen sfeer. Er is veel aandacht voor elke student.
Portret Rosa van der Kroon
Rosa van der Kroon Student Het verhaal van Rosa

Ontdek de Faculteit der Letteren

De Faculteit der Letteren biedt 10 bachelor- en 12 masteropleidingen aan op het gebied van kunst, cultuur, geschiedenis, taal en communicatie. Ook zijn er twee onderzoeksinstituten: Centre for Language Studies (CLS) en Radboud Institute for Culture and History (RICH). In onderstaande video krijg je een tour door de faculteit.