Kennismaken en testimonials

Wil je erachter komen of deze opleiding bij je past? Bezoek de Open Dag of neem deel aan een andere voorlichtingsactiviteit, lees een ervaringsverhaal of chat met een student.

Online Oriëntatieweek

Sta jij aan het begin van je studiekeuze? Doe dan mee met de Online Oriëntatieweek en vergelijk onze bachelors. Deze week zijn er elke avond domeinvoorlichtingen. Zo ontdek je per interessegebied welke opleidingsmogelijkheden er zijn. Meld je nu aan!

Bachelor Online Voorlichting

In ons online platform kun je uitgebreide voorlichtingsvideo's bekijken van al onze bacheloropleidingen, waar en wanneer je wilt. Op die manier leer je de opleidingen al behoorlijk goed kennen.

Dagje Meelopen

Wil je zeker weten of een opleiding bij je past? Kom een Dagje Meelopen. Tijdens deze dag loop je met een eerstejaarsstudent mee tijdens een gewone collegedag, op een dag die jou uitkomt. Je kunt zo ervaren hoe het is om te studeren.

Bachelor Open Dag

Op zoek naar een leuke studie? Dan is de Bachelor Open Dag iets voor jou! Krijg voorlichting over onze opleidingen, kom sfeer proeven op de campus en ontdek wat studeren aan de universiteit inhoudt.

Proefstudeerdag Duitse Taal en Cultuur

Tijdens een Proefstudeerdag kom je een dag langs op de campus en volg je een speciaal programma samen met andere studiekiezers. Zo krijg je een goede indruk van de universiteit en de opleiding.

Interesse? Doe mee met de voorlichtingsactiviteiten. Proef de sfeer of de campus, krijg persoonlijk advies van studenten of studieadviseurs en kom erachter of deze opleiding bij je past.

Ervaringsverhalen

Duitse Taal en Cultuur is nog een klassieke talen- en cultuurstudie, maar wel in een modern jasje.
Sander Gijsbers
Sander Gijsbers Student Het verhaal van Sander
Je houdt je bezig met veel verschillende disciplines binnen de Duitse taal en haar cultuur, waaronder taalwetenschap en communicatiewetenschap.
Kai Groeneveld
Kai Groeneveld Student Het verhaal van Kai
Ik zou het leuk vinden om in de culturele sector of in de boekenbranche te gaan werken. Bijvoorbeeld projecten bedenken om meer mensen aan het lezen te krijgen.
Gelukkig heb ik nog een tijdje in Trier tijdens mijn buitenlandverblijf om te wandelen in de bergen en langs de Moezel.
Clemens Deurloo
Clemens Deurloo Student Het verhaal van Clemens

Online proefstudeerdag

Wil je ervaren hoe het is om Duitse Taal en Cultuur te studeren? Doe dan mee met de online proefstudeerdag. Je kunt op ieder moment van de dag starten.

Deelnemen

Ontdek de Faculteit der Letteren

De Faculteit der Letteren biedt 10 bachelor- en 12 masteropleidingen aan op het gebied van kunst, cultuur, geschiedenis, taal en communicatie. Ook zijn er twee onderzoeksinstituten: Centre for Language Studies (CLS) en Radboud Institute for Culture & History (RICH). In onderstaande video krijg je een tour door de faculteit.