Clemens Deurloo

Clemens Deurloo
Gelukkig heb ik nog een tijdje in Trier tijdens mijn buitenlandverblijf om te wandelen in de bergen en langs de Moezel.
Naam
Clemens Deurloo
Opleiding
Duitse Taal en Cultuur

Tijdens zijn tweede studiejaar, studeert Clemens een paar maanden in Trier.

Moin!

Inmiddels heb ik al iets meer dan de helft van mijn buitenlandverblijf in Trier erop zitten. Dat betekent dat ik nu iets meer dan twee maanden in Duitsland woon. Het voelt alleen alsof het al veel langer is, omdat ik naast studeren in het buitenland, wat al een ervaring op zich is, al zoveel meegemaakt heb.

Het was voor mij ook erg wennen aan het begin: voor het eerst op kamers, het contact met de docenten en medestudenten alleen maar in het Duits en het initiatief nemen om nieuwe vrienden te maken. Dit ging gelukkig allemaal snel beter en makkelijker.

Ik heb expres een stad uitgekozen die niet al te groot is (Trier is qua omvang met Nijmegen te vergelijken), omdat daardoor de universiteit ook niet al te groot is. Daardoor is het ook makkelijk om contact op te nemen met docenten. Ook kan je in een kleine stad niet echt verdwalen, al helemaal als je vlak bij de campus woont. Het enige nadeel is dat je na een tijdje wel uitgekeken bent op de stad. Gelukkig heb ik mensen ontmoet met wie ik in de weekenden stedentrips kon maken. Maar in Trier zelf is toch ook genoeg te beleven: je kunt er wandelen in de bergen naar uitzichtpunten zoals de Mariensäule en je kunt er wandelen of fietsen langs de Moezel. De campus is erg groen dus ook daar kan je mooi wandelen. Daarom zie ik er nu eerlijk gezegd wel een beetje tegenop om weer terug naar Nijmegen te gaan, maar gelukkig heb ik nog een tijd in Trier.

Macht’s gut!
Clemens

Buitenlandverblijf Clemens
Buitenlandverblijf Clemens
Clemens
Clemens
Buitenlandverblijf Clemens
Buitenlandverblijf Clemens
Buitenlandverblijf Clemens
Buitenlandverblijf Clemens