Studieprogramma Duitse Taal en Cultuur jaar 2

Studiejaar
2

In het tweede studiejaar bouw je je kennis uit het eerste jaar verder uit. Je volgt onder andere vakken over de geschiedenis van de Duitse taal en over interculturele communicatie. Een aantal colleges wordt georganiseerd in samenwerking met partneruniversiteiten in binnen- en buitenland. Je krijgt dus ook college van Duitse gastdocenten.

Studeren in het buitenland

In het tweede semester van je tweede bachelorjaar studeer je een periode aan een universiteit in Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland. De vakken die je daar afrondt, zijn onderdeel van je verplichte majorprogramma (het kernprogramma van je studie). Vanuit de opleiding zijn er goede contacten met universiteiten in Duitstalige landen en kun je hulp krijgen bij het vinden van een geschikte plek. Wil je daarna nóg meer buitenlandervaring op doen? Dan kun je ook nog een buitenlandminor volgen.

Totaal EC
60 EC
Verplichte cursussen
Forschung und Didaktik: Deutsch als Fremdsprache of Sprachenlernen in Theorie*
5 EC
  1. P1
  2. P2
Unterhaltungsformen populärer Kultur of Autor und Werk*
5 EC
  1. P1
  2. P2
Buitenlandverblijf
15 EC
  1. P4

*Deze vakken alterneren. Het ene jaar wordt het ene vak aangeboden, het andere jaar het andere vak.