Waarom de studie Duitse Taal en Cultuur in Nijmegen?

Als buurlanden hebben Duitsland en Nederland een heel sterke band. Dat zie je in de economie, waar geïmporteerd en geëxporteerd wordt, maar ook in de cultuur. Zo is bijvoorbeeld in Berlijn de grootste groep Nederlandse kunstenaars in het buitenland te vinden, zijn Nederlanders de grootste toeristengroep in Duitsland en leren jaarlijks meer dan 400.000 Nederlanders de Duitse taal. Hier in Nijmegen, in de grensregio, is het slechts 10 km verwijderde Duitsland geen buitenland, maar een vanzelfsprekend onderdeel van de eigen omgeving.
Wil jij bijdragen aan de banden tussen Nederland en Duitsland? Kom dan Duits studeren in Nijmegen en krijg dat echte Fingerspitzengefühl voor de Duitse taal en cultuur.

• Maak een vliegende start met het spreken van de Duitse taal door de Intensivkurs in de eerste week van je studie.
  • In het eerste jaar gaan jij en je medestudenten één dag per week, acht weken lang met de pendelbus naar de universiteit van Duisburg-Essen om colleges te volgen, samen met Duitse studenten.
  • In het eerste jaar ga je op een meerdaagse excursie naar Berlijn, waarbij bekende plaatsen als de Rijksdag, das Deutsche Historische Museum en het Holocaustmonument bezocht worden. Omdat je in de bachelor zo regelmatig naar Duitsland gaat, leer je de Duitse taal en cultuur écht goed kennen.
  • Duitse Taal en Cultuur is een kleinschalige opleiding met een open en betrokken sfeer waar iedereen elkaar kent.
  • Tijdens je studie bereid je je al voor op de arbeidsmarkt. Geregeld vertellen afgestudeerden en gastsprekers over hun ervaringen met de Duitse taal, literatuur, geschiedenis, politiek, economie en de actuele uitdagingen waar Duitsland en Nederland in het Europa van vandaag voor staan. Ook helpt Career Service Arts je tijdig met je oriëntatie op de arbeidsmarkt.

Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?

Waarom Radboud Universiteit