Duitse Taal en Cultuur
Beste Studies EW 2023
Zegel Topopleiding Universiteiten Keuzegids 2024

BachelorDuitse Taal en Cultuur

Tijdens deze bacheloropleiding leer je alles over de rol van Duitsland in de wereld, op politiek en cultureel gebied, in de geschiedenis en in de economie. Je onderzoekt interculturele communicatie en duikt in de Duitse taal en cultuur.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Je start direct met een Intensivkurs, jij en je medestudenten reizen één dag per week, tien weken lang, naar de universiteit van Duisburg-Essen om colleges te volgen.
  • Je gaat op studiereis naar Berlijn.
  • Omdat je in de bachelor zo regelmatig excursies naar Duitsland maakt, leer je de Duitse cultuur écht goed kennen en de Duitse taal perfect spreken.
  • Op basis van Elseviers ‘Beste Studies 2023’ krijgt deze bachelor een bronzen medaille. Deze opleiding heeft het predicaat 'Topopleiding' gekregen van de Keuzegids Universiteiten 2024
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Gelukkig heb ik nog een tijdje in Trier tijdens mijn buitenlandverblijf om te wandelen in de bergen en langs de Moezel.
Clemens Deurloo
Clemens Deurloo Student Het verhaal van Clemens
Kennismaken

Wat ga je leren?

Duits is de meest gesproken taal in de EU en Duitse denkers en kunstenaars uit het heden en het verleden hebben grote invloed op de Europese cultuur. Bovendien heeft Duitsland een grote politieke invloed op zijn buurlanden. Wanneer Duitsland actie wil ondernemen, dan hebben deze beslissingen gevolgen voor de hele Europese Unie. De bachelor Duitse Taal en Cultuur geeft je inzicht in deze ontwikkelingen. Je onderzoekt interculturele communicatie en duikt in de Duitse literatuur, cultuur en geschiedenis. Vanaf dag één zijn al je colleges in het Duits en je volgt een deel van je bachelorprogramma in een Duitstalig land. Bovendien perfectioneer je niet alleen je kennis van het Duits, maar leer je ook hoe je Duits als vreemde taal kunt onderwijzen en hoe belangrijk kennis hiervan is op maatschappelijk, politiek en economisch niveau.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

In verschillende branches zet jij als afgestudeerde je kennis en academische vaardigheden in. Je bent breed opgeleid en jouw kennis komt van pas in veel organisaties, instellingen en ondernemingen. Jouw expertise op het gebied van de Duitse taal en cultuur is van grote waarde in diverse sectoren en de mogelijke beroepen zijn heel uiteenlopend, in binnen- en buitenland.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld