Hero Economie en Bedrijfseconomie

BachelorEconomie en Bedrijfseconomie

Hoe kunnen we CO2-uitstoot verminderen zonder de welvaart van de samenleving of de winstgevendheid van bedrijven te schaden? Hoe maken individuen en organisaties bepaalde keuzes en is er ruimte voor verbetering? In de opleiding Economie en Bedrijfseconomie leer je complexe economische situaties en keuzes te begrijpen, analyseren en voorspellen.

Direct naar

Iets voor jou?

  • We benaderen economische vraagstukken vanuit een multidisciplinair perspectief. Zo gebruiken we inzichten uit bijvoorbeeld de psychologie om economische keuzes te begrijpen.
  • Je ontwikkelt een analytische blik en leert complexe vraagstukken terug te brengen tot de onderliggende kernafwegingen.
  • Je krijgt een goede theoretische basis waarbij we een link leggen met hedendaagse maatschappelijke en organisatorische vraagstukken.
  • Na het eerste jaar kies je een specialisatie naar eigen interesse.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Vooral het leren van begrijpen van verschillende standpunten is in mijn werk iets wat ik heel veel toepas.
Portret Julia Draaisma
Julia Draaisma Beleidsmedewerker bij de Nederlandse Zorgautoriteit Het verhaal van
Kennismaken

Wat ga je leren?

Het studieprogramma van de bacheloropleiding Economie en Bedrijfseconomie duurt drie jaar. In het eerste jaar krijg je een brede basis, waarbij je kennismaakt met drie richtingen binnen Economie en Bedrijfseconomie: internationale economie, financiële economie en bedrijfseconomie. Vanaf het tweede jaar kies je één van deze drie richtingen om je in te specialiseren.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Tijdens je opleiding leer je goed en kritisch onderzoek doen. Je ontwikkelt een analytische blik en bent in staat complexe situaties te simplificeren. De meeste studenten zullen na hun bacheloropleiding doorstuderen voor een master. Afgestudeerden vinden snel een baan. Zij kunnen bijvoorbeeld terecht komen bij consultancybureaus, ministeries, verzekeringsmaatschappijen, banken en beurgenoteerde bedrijven.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld