Annet Colenbrander

Portret Annet Colenbrander
Doordat de studie niet een heel groot aantal studenten heeft, ken je bijna iedereen wat het heel persoonlijk maakt.
Naam
Annet Colenbrander
Opleiding
Economie en Bedrijfseconomie
Startdatum studie

 Annet Colenbrander is bachelorstudente Economie en Bedrijfseconomie.

Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?

Ik heb gekozen voor de Radboud Universiteit omdat ik hier niet gelijk hoefde te kiezen welke richting ik op wil in de economie. Daarnaast was de Radboud Universiteit goed te bereiken met het ov vanaf mijn woonplaats.

Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit? Hoe werd je daarin begeleid in je studie?

Bij de overgang merkte ik dat er op de universiteit veel dieper in de stof wordt gedoken en dat de studielast hoger ligt. Verder wordt er van je verwacht dat je veel zelfstudie doet want er zijn niet veel contacturen. Je hebt veel vrijheid in het plannen van je tijd. In je eerste jaar krijg je een mentor die tegelijkertijd je Academische Vaardigheden-docent is waar je kan aankloppen als de overgang moeizaam gaat.

Wat spreekt je aan in de bachelor en waarom? Wat vind je het meest uitdagend aan de studie?

De combinatie van het sociale van economie en het wiskundige van economische modellen en theorieën sprak mij het meest aan. Het is niet alleen maar theorie, maar ook niet alleen maar cijfertjes. Verder heb je in derde jaar veel ruimte voor keuzevakken die je binnen én buiten de faculteit kan volgen, zodat je buiten de grenzen van de economie kan kijken. Het meest uitdagende vind ik de methodevakken en de theoretische vakken zoals Filosofie of History of Economics, die ik niet zo interessant vind als economische theorieën en modellen.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten/onderzoekers.

Doordat de studie niet een heel groot aantal studenten heeft, ken je bijna iedereen wat het heel persoonlijk maakt. Verder is het fijn dat je werkgroepen hebt, hier is contact met je docent laagdrempeliger dan in een grote collegezaal.

Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?

Ik zou graag nog een master willen volgen op de Radboud Universiteit. De richtingen Accountancy en Corporate Finance and Control spreken me beide aan.

Ben je betrokken bij de studievereniging? Zo ja, op welke manier?

Ik ben niet betrokken bij commissies, maar ik ben wel zo nu en dan te vinden bij informele activiteiten zoals de poolparty of borrels en daarnaast bij formele activiteiten zoals een inhousedag bij een bedrijf.

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

'Ik kom zelf uit een dorp, dus het is heel tof om te wonen in een stad waar altijd wat te doen is, van shoppen tot uitgaan, maar die niet zo groot en chaotisch is zoals een stad als Amsterdam.'

Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol en waarom?

'Zelf ben ik meerdere keren naar een Open dag geweest en ben ik naar een Proefstudeerdag geweest. De Proefstudeerdag vond ik vooral waardevol, doordat je erachter komt hoe het er dagelijks echt aan toe gaat op de universiteit en daarnaast wordt er informatie gegeven over de opbouw van de studie, wel moet je in je achterhoofd houden dat de universiteit natuurlijk wel haar beste beentje voorzet.'

Wat voor advies/welke tips zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?

'Begin zo vroeg mogelijk met Open dagen om je te oriënteren, zodat je genoeg tijd over hebt voor Meeloopdagen en/of Proefstudeerdagen om zeker te weten dat het bij je interesses past. Het belangrijkste is dat je er een goed gevoel bij hebt.'

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.