Ben je een huidige student? Bekijk dan de studiegids voor het programma van het huidige studiejaar.

Studieprogramma bachelor Economie en Bedrijfseconomie jaar 1

Studiejaar
1

In het eerste jaar verken je het vakgebied economie; wat is het precies? En aan welke vakgebieden grenst economie? Daarnaast leer je een aantal basistechnieken waarmee je economisch onderzoek kunt doen. Je sluit het eerste jaar af met een onderzoeksproject. Daarin onderzoek je samen met andere studenten een economisch probleem en koppel je de kennis die je hebt opgedaan aan de praktijk.

Over dit studieprogramma

Elk studiejaar van de bachelor Economie en Bedrijfseconomie bestaat uit twee semesters. Elk semester is weer onderverdeeld in twee periodes. Per periode volg je twee of drie vakken en de laatste weken zijn bestemd voor het voorbereiden en maken van tentamens en/of het schrijven van verslagen. Aan elk vak is een aantal studiepunten, European Credits (EC), gekoppeld. Eén EC staat gelijk aan een studielast van 28 uur. Ieder studiejaar bestaat uit 60 EC.

Totaal EC
60 EC

Bindend Studieadvies

Deze opleiding bestaat jaarlijks uit 60 ECTS (European Credit Transfer System),ook studiepunten genoemd. Aan het eind van het eerste jaar van je bachelor moet je ten minste 42 studiepunten behalen om een positief studieadvies te krijgen en door te mogen naar het tweede jaar. Als je niet aan de 42 ECTS komt, moet je dus in principe stoppen met de opleiding. Natuurlijk houden we wel rekening met bijzondere omstandigheden zoals ziekte en andere persoonlijke factoren. Je studieadviseur of mentor bespreekt met jou regelmatig je studieresultaten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.