Waarom de studie Economie en Bedrijfseconomie in Nijmegen?
Economie Plus
Binnen Economie en Bedrijfseconomie kijken we vanuit verschillende invalshoeken naar economische keuzes, organisatorische vraagstukken en maatschappelijke uitdagingen. We zien in dat elk hedendaags maatschappelijk thema een economisch aspect heeft, maar ook dat dit nooit het enige aspect is. Om het volledige beeld te schetsen en consequenties van (economische) keuzes te kunnen begrijpen, gebruiken we ook inzichten vanuit bijvoorbeeld de psychologie, politicologie of sociologie. Dit noemen we Economie Plus.
Kleinschalig
Elk jaar beginnen er 80-120 nieuwe eerstejaarsstudenten met de opleiding Economie en Bedrijfseconomie. Naast de hoorcolleges volg je ook (verplichte) werkgroepen. Hoorcolleges zijn grootschalige lessen waar een docent de hoofdconcepten en theorieën presenteert die relevant zijn voor een cursus. De werkgroepen zijn kleinere, interactieve sessies die het mogelijk maken om de tijdens de hoorcolleges behandelde stof toe te passen en te oefenen.
Voertaal
In het eerste jaar van Economie en Bedrijfseconomie is de voertaal Nederlands. Na het eerste jaar kies je een specialisatie en worden de Nederlandse en Engelse track (Economics and Business Economics) samengevoegd, je vervolgt de opleiding in het Engels.
Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?
Faculteit der Managementwetenschappen
Bij de Faculteit der Managementwetenschappen hebben we een helder doel voor ogen: door hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek en onderwijs stellen we studenten in staat om hun rol te gaan spelen in transformaties naar een duurzame samenleving. Met ruim 5.000 nieuwsgierige studenten en meer dan 500 toegewijde medewerkers vormen we een dynamische gemeenschap. Lees meer over het verhaal van de faculteit en over missie, visie en hoofdthema’s.