Wat kun je ermee?

Arbeidsmarktperspectief

Tijdens je opleiding leer je goed en kritisch onderzoek doen. Je ontwikkelt een analytische blik en bent in staat complexe situaties te simplificeren. De meeste studenten zullen na hun bacheloropleiding doorstuderen voor een master. Afgestudeerden vinden snel een baan. Zij kunnen bijvoorbeeld terecht komen bij consultancybureaus, ministeries, verzekeringsmaatschappijen, banken en beurgenoteerde bedrijven.

Mogelijke beroepen

  • (Register)accountant
  • Financieel adviseur
  • Bedrijfsadviseur
  • Financieel analist
  • Beleidsmaker bij de overheid of internationale organisatie (zoals de United Nations)
  • Onderzoeker bij een universiteit of onderzoeksbureau

Door naar een master


Na het behalen van je bachelor kun je de arbeidsmarkt op, maar de meeste studenten kiezen na hun bachelor voor een master. Het behalen van een master biedt je verschillende voordelen. Een daarvan is dat je doorgroeimogelijkheden groter zijn. Met een bachelordiploma Economie en Bedrijfseconomie aan de Radboud Universiteit kun je doorstromen naar:

 

Arbeidsmarktoriëntatie: maak werk van je studie!

Om je voor te bereiden op het vinden van een baan biedt de Radboud Universiteit verschillende vormen van arbeidsmarktoriëntatie, zodat je je tijdens je studie al kunt voorbereiden op je toekomst. Zo heeft elke faculteit een Career Service, waar je terecht kunt met vragen over en hulp bij arbeidsmarktoriëntatie. Zij bieden onder andere loopbaanadviesgesprekken en vaardigheidstrainingen aan. Je kunt ook bij hen terecht als je een aantal maanden praktijkervaring wil opdoen door stage te lopen.