Jasmijn - European Law School
Beste Studies EW 2023

BachelorEuropean Law School

Onze wetgeving wordt beïnvloed door het recht van andere landen, de EU en het internationale recht. Bij European Law School leer je letterlijk over grenzen heen te kijken. Hoe draagt het Nederlandse recht bij aan internationale wetten, en andersom?

Direct naar

Iets voor jou?

  • Je leert de spelregels van onze samenleving en de EU kennen;
  • Je leert begrijpen hoe internationale juridische verhoudingen in elkaar zitten;
  • Je krijgt persoonlijk, interactief en kritisch onderwijs;
  • Je kunt aan de slag in Nederland én over de grens;
  • Op basis van Elseviers ‘Beste Studies 2023' krijgt deze bachelor een zilveren medaille.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving

Wat ga je leren?

Bij European Law School in Nijmegen leer je hoe internationalisering de juridische praktijk verandert. Je bestudeert daarvoor het Nederlandse, internationale en Europese recht. Je leert letterlijk over grenzen heen te kijken. Je hebt een even stevige basis in het Nederlands recht als andere studenten, maar tegelijk een streepje voor op de arbeidsmarkt door je de grondige kennis van de Europese en internationale regels. Ook kun je kiezen voor het unieke traject 'Juridisch vertalen', waarbij je leert om Franse teksten, die onder andere in het recht van de Europese Unie worden gebruikt, te vertalen.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Afgestudeerde juristen vinden over het algemeen snel een baan. Je kunt terechtkomen in juridische functies als advocaat, rechter of officier van justitie. Afgestudeerden van European Law School houden zich vaak meer bezig met internationaal recht en het recht van de EU. Juristen met een Europeesrechtelijke achtergrond kunnen ook terecht bij de talloze adviesorganen bij de overheid en in het bedrijfsleven.

Civiel effect

Het programma in Nijmegen is zo samengesteld dat je met een juridische bachelor- en masteropleiding 'civiel effect' verkrijgt. Dat betekent dat je na afronding van jouw opleiding toegang hebt tot de zogenaamde 'togaberoepen' advocaat, rechter of officier van justitie.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld