Ben je een huidige student? Bekijk dan de studiegids voor het programma van het huidige studiejaar.

Studieprogramma European Law School

De bachelor European Law School duurt in totaal drie jaar. Het eerste jaar is voor de bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, European Law school en Notarieel Recht identiek. In dit jaar leg je een brede theoretische basis en krijg je een goed inzicht in de verschillende onderdelen van het recht. In het tweede en derde jaar volg je de hoofdvakken van het Nederlandse recht, maar daarnaast verbredende en verdiepende vakken over internationaal en Europees recht. Ook neem je deel aan een speciale oefenrechtbank die zich richt op die domeinen.

Onderwijsvormen

Studieprogramma

 • Jaarprogramma jaar 1

  Het eerste jaar is voor alle juridische bacheloropleidingen hetzelfde. Je krijgt inleidende vakken over de hoofdgebieden van rechtsgeleerdheid. Zo leg je een brede theoretische basis. Ook maak je kennis met rechtsfilosofie, ontwikkel je studiemethodes en juridische schrijfvaardigheden en neem je deel aan een oefenrechtbank.

  Bekijk jaarprogramma jaar 1
 • Jaarprogramma jaar 2

  In het tweede jaar houd je je onder andere bezig met Nederlands staats- en strafrecht, maar ook met de werking van de EU-instellingen, de Europese interne markt en de fundamenten van het internationaal recht. Het onderwijs is deels in het Engels en deels in het Nederlands. Ook train je dit jaar je praktische vaardigheden door middel van een speciale oefenrechtbank: de zogenaamde Moot Court.

  Bekijk jaarprogramma jaar 2
 • Jaarprogramma jaar 2

  Specialisatie Juridisch vertalen

  De specialisatie Juridisch Vertalen Frans-Nederlands wordt gegeven door docenten van zowel de Faculteit der Letteren als de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Aan deze specialisatie nemen tweedejaars ELS-studenten en studenten Franse taal en cultuur deel. Als ELS-student ga je eerst aan de slag met een basiscursus schriftelijke taalverwerving Frans. In de specialisatie ga je aan de slag met een breed scala aan juridische teksten waarin zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod komen.

  Bekijk jaarprogramma jaar 2
 • Jaarprogramma jaar 3

  In het derde jaar ligt de nadruk op het Nederlandse privaatrecht. Daarnaast volg je onder andere vakken over Europese mensenrechten en deelgebieden van het internationaal recht (zoals milieu en handel). Het onderwijs is ook dit jaar deels in het Engels en deels in het Nederlands.

  Bekijk jaarprogramma jaar 3

Deze opleiding heeft een bindend studieadvies

Minimum ECTS
45
Deze opleiding bestaat jaarlijks uit 60 ECTS (European Credit Transfer System), ook studiepunten genoemd. Aan het eind van het eerste jaar van je bachelor moet je ten minste 45 studiepunten behalen om een positief studieadvies te krijgen en door te mogen naar het tweede jaar. Als je niet aan de 45 ECTS komt, moet je dus in principe stoppen met de opleiding. Natuurlijk houden we wel rekening met bijzondere omstandigheden zoals ziekte en andere persoonlijke factoren. Je studieadviseur of mentor bespreekt met jou regelmatig je studieresultaten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Studeren in het buitenland

Tijdens de bachelor heb je de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan voor studie, stage of scriptie. De meeste studenten zijn erg enthousiast over hun buitenlandervaring. Je leert vanuit een andere cultuur naar dingen kijken en ontmoet nieuwe mensen; het verrijkt je als persoon. Ook staat het mooi op je cv.

Kijk op de website van International Office Rechten voor informatiebijeenkomsten, inspiratie, kosten, beurzen, stageplaatsen en antwoorden op veelgestelde vragen. Van studentenervaringen tot visum.

Extra uitdaging

Wil je een extra uitdaging naast je bachelor? Vind je het interessant om vanuit verschillende hoeken van de wetenschap na te denken over maatschappelijke thema’s? Ontdek dan welke programma's Radboud Honours Academy je te bieden heeft.