Jos van der Meiden

Portret Jos van der Meiden
Het meest uitdagende aan deze studie is om de ideeën, die je over filosofie leert, onder de juiste woorden te brengen.
Naam
Jos van der Meiden
Opleiding
Filosofie
Startdatum studie
Vooropleiding
HBO Pedagogiek, HAN Nijmegen, Gedrag & Maatschappij

Student Jos van der Meiden volgt de bachelorstudie filosofie aan de Radboud universiteit. 

Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?

Ik ben een geboren Nijmegenaar. Het kiezen voor de Radboud Universiteit was voor mij een logische keuze. Ik ben nooit uit de provincie weggegaan zoals sommige studenten doen. Ik vind het eigenlijk ook wel een leuk idee dat ik aan dezelfde universiteit studeer als dat mijn vader deed.

Wat spreekt je aan in de bachelor en waarom? Wat vind je het meest uitdagend?

Het meest uitdagende aan deze studie is om de ideeën, die je over filosofie leert, onder de juiste woorden te brengen. Het schrijven van een verslag kan soms een hel zijn. Het is echter wel bevredigend en fijn als je een filosofische theorie werkelijk doorgrond.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? 

Ik doe de verkorte bachelor, dus ik heb vaak met verschillende studenten te maken. Dit maakt wel dat ik veel verschillende studenten ontmoet. Dat is heel leuk! Ik mis het leven op de campus daarom heel erg tijdens deze Coronacrisis.

Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?

Ik heb van de zomer de Educatieve Master Filosofie ontdekt. Ik heb voor deze studie HBO Pedagogiek gestudeerd en het lijkt me fantastisch om te kunnen combineren. Met adolescenten werken en bezig zijn met Filosofie! Hoe prachtig is dat?!

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Nijmegen is echt mijn stad! Ik ben er trots op dat ik hier geboren ben. De geschiedenis en de atmosfeer spreken mij heel erg aan. Het is een stad, maar wel lekker overzichtelijk. En de omgeving bied zoveel mogelijkheden om je te ontwikkelen. Of je nu academisch beter wil worden, meer bezig wil zijn met cultuur of lekker veel bezig wil zijn met sport. In Nijmegen vind je het allemaal!

Wat voor advies zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?

Ga vooral een dagje meelopen met een huidige student. Ik heb dat ook gedaan en je krijgt daardoor een helder beeld van de studie.