Luca Tripaldelli

Portret Luca Tripaldelli
Je hebt relatief veel vrijheid in de studie.
Naam
Luca Tripaldelli
Opleiding
Filosofie

Luca Tripaldelli deed de bachelor Filosofie.

Ik heb specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen wegens de meeloopdag die mij zeer goed beviel. Zo merkte ik die dag dat de docenten en de studenten zeer vriendelijk waren. Ook waren de docenten persoonlijker dan dat ik van te voren had verwacht. Je hoort altijd van die verhalen over hoogleraren op de universiteit die vanuit hun 'ivoren toren' lesgeven, maar dat was hier gelukkig niet het geval. Daarnaast vind ik het fijn dat de continentale en de analytische vakken even verdeeld zijn. Zo heb je de mogelijkheid om jezelf goed te oriënteren op beide kampen.

Hetgeen wat mij persoonlijk aanspreekt aan de bachelor filosofie is het niveau van abstractie. Om eerlijk te zijn hebben de meeste andere (meer concretere) studies mij altijd zeer saai geleken. Dit omdat je dan teveel richtlijnen moet navolgen. Door het abstractieniveau binnen de filosofie is dit een stuk minder. Je hebt daardoor dan ook relatief meer vrijheid binnen de studie. Dit abstractie niveau maakt het tegelijkertijd ook wel een uitdagende studie, aangezien je voor sommige filosofische teksten (met een hoog abstractie niveau) wel echt even moeten zitten voor je het begrijpt. Dit maakt voor mij de studie echter een stuk leuker, aangezien ik persoonlijk wel van een uitdaging houd.

Overgang naar de universiteit

De overgang van middelbare school naar de universiteit is mij zeer goed bevallen. Het is wel meer werk op de universiteit, maar dit maakt voor mij niet uit aangezien ik Filosofie een leuke studie vind om me mee bezig te houden. De overgang werd ook zeer goed begeleid. Zo zijn er mentoren aan ons toegewezen, met wie we altijd kunnen praten over de studievoortgang. Als je daarnaast nog advies zoekt dan kun je altijd nog terecht bij onze twee vriendelijke studieadviseurs.

Het leuke aan Nijmegen vind ik zijn (relatief) kleine, maar fijne karakter. Ik kom zelf uit Noord-Brabant waar volgens Guus Meeuwis het licht nog brandt, maar ik heb gemerkt dat dit ook in Nijmegen het geval is. Met andere woorden, ook Nijmegen is een gezellige stad. Daarnaast vind ik de omgeving ook zeer mooi. Zo heb je verschillende parken, bosgebieden en mooie plekjes aan de waal waar iedereen gratis van kan genieten.