Verkort programma

Heb je het eerste jaar van je universitaire bachelor afgerond en ben je op zoek naar meer verdieping? Dan is het verkorte programma van de Bachelor Filosofie iets voor jou.

Filosofie is als tweede studie een ideale aanvulling op vakgebieden als recht, psychologie, geneeskunde, politiek en economie. Naast kennis van een bepaald vakgebied ben je met een Bachelor Filosofie in de hand in staat om gangbare opvattingen en vanzelfsprekendheden in deze vakwetenschappen kritisch te beoordelen. Filosofen nemen immers niets voor zoete koek aan.

Het Verkort Programma Filosofie bestaat uit vier historische vakken die je door de hele geschiedenis van de westerse filosofie voeren. Daarnaast wordt je in acht systematische vakken geïntroduceerd tot de kerndisciplines van de filosofie, zoals ethiek en metafysica.

Studieprogramma

Om de combinatie met een andere studie te vergemakkelijken zijn alle colleges van het eerste studiejaar geroosterd op dinsdag en woensdag.
Het tweede studiejaar bestaat geheel uit keuzevakken en heeft daarom geen vast rooster. In combinatie met een andere studie duurt de verkorte bacheloropleiding anderhalf jaar. Je kunt er ook voor kiezen de opleiding over een langere periode te spreiden.

Kijk voor meer informatie over het studieprogramma in de online studiegids.

Toelatingeisen

Om toegelaten te worden tot deze opleiding moet je het eerste jaar van een universitaire bacheloropleiding hebben afgerond. Ook met een volledige hbo-bachelor ben je toelaatbaar, maar je betaalt dan in veel gevallen een hoger collegegeld.

Inschrijving

Aanmelden voor het verkorte programma gaat via deze procedure. Je kiest in studielink dan voor de optie "hogerejaars". 

Voor het verkorte programma is ook een instroom mogelijk in februari.