Franse Taal en Cultuur
Beste Studies EW 2023
Zegel Topopleiding Universiteiten Keuzegids 2024

BachelorFranse Taal en Cultuur

Als je interesse hebt in alles wat met de Franse taal en cultuur te maken heeft, dan is deze studie iets voor jou. Je kunt namelijk alleen een taal leren als je ook in de bijbehorende cultuur, geschiedenis en literatuur duikt.

Direct naar

Iets voor jou?

  • De eerste twee weken organiseert de opleiding de 'Immersion immédiate': een aantal extra activiteiten om de taal zo snel mogelijk onder de knie te krijgen.
  • Franse Taal en Cultuur is een kleinschalige opleiding. Het contact tussen studenten en docenten is laagdrempelig.
  • In het derde jaar studeer je een half jaar aan een Franstalige universiteit.
  • Op basis van Elseviers ‘Beste Studies 2023’ krijgt deze bachelor een bronzen medaille. Deze opleiding heeft het predicaat 'Topopleiding' gekregen van de Keuzegids Universiteiten 2024
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Onder de studievereniging vallen ook de mensen die Spaans studeren, dus dan zie je weer andere mensen dan alleen je klasgenoten.
Portretfoto Thomas Oosterom
Thomas Oosterom Student Het verhaal van Thomas
Kennismaken

Wat ga je leren?

De Franse taal en cultuur kom je over de hele wereld tegen. Grote Franse denkers, musici en belangrijke politieke gebeurtenissen zoals de Franse revolutie hebben de wereldgeschiedenis beïnvloed. Nog steeds is Frankrijk een belangrijke staat binnen de Europese Unie (EU) en is het Frans een van de officiële voertalen van het Europees Parlement, het Rode Kruis en de Verenigde Naties.

De studie Franse Taal en Cultuur laat je kennismaken met Franse taalkunde, literatuur en cultuur van heden en verleden. Je leert alles over het belang van de Franse taal, over communicatie en geschiedenis en de invloed van de Franse cultuur. Je kijkt daarbij naar Franstalige gebieden over de hele wereld: van Québec in Canada tot aan Senegal in Afrika.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Als regio-deskundige ben je met je diploma op zak breed opgeleid en kun je je kennis en vaardigheden op veel verschillende plekken inzetten. Frans is een wereldtaal die je terugziet in allerlei sectoren: van het bedrijfsleven, de cultuursector of het onderwijs tot aan internationale organisaties wereldwijd. De mogelijke beroepen zijn dan ook uiteenlopend, en je kunt werk vinden in binnen- en buitenland.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld