Thomas Oosterom

Portretfoto Thomas Oosterom
Onder de studievereniging vallen ook de mensen die Spaans studeren, dus dan zie je weer andere mensen dan alleen je klasgenoten.
Naam
Thomas Oosterom
Opleiding
Franse Taal en Cultuur
Startdatum studie

Thomas is een student Franse Taal en Cultuur.

Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?

De Radboud Universiteit is heel persoonlijk en je wordt goed begeleid. Ook toen ik nog op de middelbare school zat en nog zat te twijfelen werd er persoonlijk aandacht aan me besteed, in de vorm van een zoomgesprek met de studieadviseur en een docent.

Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit?

De werkdruk op de universiteit ligt hoog, en je wordt een beetje in het diepe gegooid. Je moet het zelf maar uitzoeken, dat hoort erbij. Gelukkig kon ik de werkdruk wel aan omdat die op mijn middelbare school ook al heel hoog was.

Wat spreekt je aan in de bachelor? En wat vind je het meest uitdagend aan de studie?

Ik vind het heel interessant dat we over veel verschillende aspecten uit de Franstalige wereld leren. Het is meer dan alleen grammatica of de geschiedenis van Frankrijk. De sfeer op de opleiding is ook geweldig. Doordat we zo klein zijn, ken je je klasgenoten, maar ook docenten en studenten uit andere jaarlagen heel goed. Wel vind ik het uitdagend om het uniwerk met mijn persoonlijke leven te combineren. Vaak zijn deadlines namelijk allemaal op hetzelfde moment en dat is even stressen.

Weet je al wat je hierna wilt gaan doen?

Dat weet ik nog niet precies, er zijn namelijk zo veel opties! Misschien het onderwijs in, maar journalistiek of toerisme lijkt me ook heel leuk.

Ben je ook betrokken bij de studievereniging?

Zeker, ik ben de voorzitter :). De studievereniging is heel leuk, omdat je zo makkelijk nieuwe mensen leert kennen. Onder de studievereniging vallen namelijk ook de mensen die Spaans studeren, dus dan zie je weer andere mensen dan alleen je klasgenoten.

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Nijmegen is kleinschalig, maar wel echt een stad. Er valt van alles te beleven, maar het is wel te behappen. Toen ik de eerste weken op kamers woonde had ik ook helemaal niet het gevoel alsof ik alleen en verdwaald in een grote stad was.

Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol en waarom?

De meeloopdag, want dan zie je echt hoe een dag van een student eruit ziet, en het gesprek met de studieadviseur, want toen kon ik heel gericht vragen stellen.

Wat voor advies zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?

Volg je hart! Doe wat je leuk vindt en kies met je gevoel.