Ben je een huidige student? Bekijk dan de studiegids voor het programma van het huidige studiejaar.

Studieprogramma Franse Taal en Cultuur jaar 3

Studiejaar
3

Studeren in het buitenland is dé manier om te werken aan je taalvaardigheid en om een andere cultuur beter te leren kennen. Daarom studeer je in het eerste semester van het derde jaar ongeveer zes maanden aan een Franstalige universiteit, bijvoorbeeld Aix-en-Provence, Bordeaux, Lausanne of Parijs, of – buiten Europa – in Dakar, Martinique, Trois-Rivières (Québec) of Nouméa (Nieuw-Caledonië). De vakken die je daar afrondt, zijn onderdeel van de geïntegreerde buitenlandminor van de opleiding Franse Taal en Cultuur. Vanuit de opleiding zijn er goede contacten met universiteiten in Franstalige landen en kun je hulp krijgen bij het vinden van een geschikte plek.

Naast je buitenlandverblijf in het eerste semester volg je nog een aantal andere minor-onderdelen. Zo neem je gedurende je buitenlandverblijf al deel aan een online reflectiecursus en loop je in het tweede semester stage of doe je mee aan een denktank waarin je met medestudenten werkt aan een concrete opdracht van een instelling of bedrijf.

Totaal EC
60 EC
Verplichte cursussen
P1
P2
P3
P4
Keuzecursussen
P1
P2
P3
P4
Buitenlandminor of educatieve minor
40 EC
  1. P1
  2. P2
  3. P3
  4. P4

Standaard ga je in je derde jaar een half jaar studeren in een stad in een Franstalig land. Mocht je interesse hebben in lesgeven, dan kun je in plaats van naar het buitenland gaan ook een educatieve minor volgen. Lees hier meer over de educatieve minor.

Thesis & research
P1
P2
P3
P4
Bachelorwerkstuk
10 EC
  1. P3
  2. P4

Je kunt zelf bepalen of je je bachelorwerkstuk op het gebied van taalkunde, letterkunde of cultuurkunde schrijft.