Waarom de studie Franse Taal en Cultuur in Nijmegen?

Frans is een wereldtaal, met meer dan 320 miljoen sprekers over de hele wereld. In de Europese cultuur, politiek en economie speelt Frankrijk een belangrijke rol. Ben je nieuwsgierig naar de rijke Franse literatuur en geïnteresseerd in de geschiedenis van de taal? Wil je weten waar je een authentieke Franse tongval aan herkent of welke verschillende variaties er van het Frans zijn? Tijdens de studie Franse Taal en Cultuur kom je alles te weten over de veelzijdige cultuur en geschiedenis van alle Franstalige gebieden en leer je de taal tot in de puntjes te beheersen.

  • De eerste twee weken organiseert de opleiding de ‘Immersion immédiate’: een onderdompeling in het Frans. Vanaf de eerste dag zijn bijna alle colleges in het Frans om de taal uiteindelijk bijna even goed als een moedertaalspreker te spreken.
  • Tijdens de opleiding ga je regelmatig naar het buitenland om de Franse taal en cultuur écht goed te leren kennen, bijvoorbeeld naar Parijs en de vertaalafdelingen van het Hof van Justitie en het Europees Parlement.
  • Je krijgt colleges van topdocenten, waaronder ook docenten met Frans als moedertaal. Er zijn ook lezingen en workshops van (buitenlandse) gastsprekers zoals journalisten, vertalers of schrijvers.
  • Franse Taal en Cultuur is een kleinschalige afdeling waar iedereen elkaar kent.
  • Op basis van Elseviers ‘Beste Studies 2023’ krijgt deze bachelor een bronzen medaille.
  • Deze opleiding heeft het predicaat 'Topopleiding' gekregen van de Keuzegids Universiteiten 2024. Dit geeft aan dat de bachelor behoort tot de top van het Nederlands wetenschappelijk onderwijs. De Keuzegids Universiteiten is een onafhankelijke gids die jaarlijks de bacheloropleidingen en universiteiten beoordeelt.

Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?

Waarom Radboud Universiteit

Studenten Romaanse Taal en Cultuur